«Τούρκος» ο Αλί Μπαμπατζάν: «Πληρώσαμε δισεκατομμύρια για τα F-35! Πού είναι; Είναι αυτό κυριαρχία;»

«Το αμερικανικό Κογκρέσο λέει, "θα σας δώσω F-16, αλλά δεν θα τα πετάξετε στο Αιγαίο, δεν θα τα πετάξετε σε περιοχές που είναι σε αμφισβήτηση με τους Έλληνες". Είναι αυτό κυριαρχία; Είναι αυτό να είσαι ανεξάρτητη χώρα;», είπε ο πρόεδρος του κόμματος DEVA

«Βολές» εναντίον όλων εκτόξευσε ο πρόεδρος του τουρκικού κόμματος DEVA Αλί Μπαμπατζάν, σχολιάζοντας την άρνηση των ΗΠΑ να εντάξουν στο πρόγραμμα των F-35 την Τουρκία, καθώς και την εμπλοκή στην πώληση των F-16, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

«Έχουν καταστρέψει τη φήμη μας στον κόσμο. Ως φίλος σας που υπηρέτησε ως Τ/Υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εξωτερικών, η καρδιά μου φλέγεται. Ρωτάω, πού είναι τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 για τα οποία είμαστε εταίροι, για τα οποία πληρώσαμε δισεκατομμύρια δολάρια; Ήμασταν ένας από τους 4 εταίρους που κατείχαν την τεχνολογία. Ξοδέψαμε δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Δεν μπορούσαν να φέρουν τα αεροπλάνα για τα οποία αποκτήσαμε δικαίωμα ιδιοκτησίας», ανέφερε αρχικά ο Αλί Μπαμπατζάν και συνέχισε: 

«Το αμερικανικό Κογκρέσο λέει, "θα σας δώσω F-16, αλλά δεν θα τα πετάξετε στο Αιγαίο, δεν θα τα πετάξετε σε περιοχές που είναι σε αμφισβήτηση με τους Έλληνες". Είναι αυτό κυριαρχία; Είναι αυτό να είσαι ανεξάρτητη χώρα; Δεν φτιάξαμε εργοστάσιο F-16 στην Τουρκία; Αυτή η χώρα παρήγαγε μαχητικά αεροσκάφη F-16 τη δεκαετία του 1990. Σήμερα ζητάνε F-16 από την Αμερική. Και η Αμερική θέλει μια υπόσχεση ότι δεν θα τα πετάξουν στο Αιγαίο πριν τα δώσει».

Πηγή: skai.gr