Τούρκος διπλωμάτης: Το τζογάρισμα και ο πολιτικός οπορτουνισμός της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

Με μεγάλο τζογάρισμα παρομοιάζει την απόφαση της Τουρκίας να μπλοκάρει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο Ναμίκ Ταν πρώην πρεσβευτής της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη.

Η Τουρκία, ρισκάρει τη θέση της στο ΝΑΤΟ και τη φήμη της, για χάρη της εδραίωσής της στο εσωτερικό, σε μια στιγμή που έχει απόλυτη ανάγκη για ξένα κεφάλαια, ανέφερε ο Ταν σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο Yetkin Report.

«Η διαπραγμάτευση είναι στη φύση των διεθνών σχέσεων» είπε ο Ταν προσθέτοντας ωστόσο ότι «εάν επιλέξεις τις λάθος μεθόδους για να επικοινωνήσεις αυτή την αλήθεια, μπορεί να μην αποκτήσεις αυτό που δικαιωματικά σου ανήκει».

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, μπορεί να μην ενεργεί προς όφελος των συμφερόντων της χώρας.

«Πιστεύω ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει να ακολουθήσει αυτή τη στάση για να εκμεταλλευτεί την υπόθεση προκειμένου να συσπειρώσει τη βάση της που αποσυντίθεται στο εσωτερικό και για να καλύψει τα οικονομικά προβλήματα που είναι πιθανό να επιδεινωθούν κι άλλο, με κίνητρο τον πολιτικό οπορτουνισμό και όχι μια ψύχραιμη ανάλυση των μακροπρόθεσμων συμφερόντων της Τουρκίας», ανέφερε ο πρώην διπλωμάτης.

Με πληροφορίες από το Ahval

Πηγή: skai.gr