Αλλάζουν τις ισορροπίες στους αιθέρες τα Rafale, λένε Τούρκοι αναλυτές για τα εξοπλιστικά της Ελλάδας

Τούρκοι αναλυτές επεσήμαναν σε τηλεοπτική συζήτησή τους ότι η αγορά των Rafale από την Ελλάδα αλλάζει τις ισορροπίες στους αιθέρες.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα εξοπλίζεται με φρεγάτες και μαχητικά αεροσκάφη φέρνει τους Τούρκους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι «κάτι ετοιμάζει».

Θεωρούν ότι, από τη στιγμή που η Τουρκία δε μπόρεσε να αγοράσει τα F-35, ενώ η Ελλάδα αγοράζει Rafale και υποβρύχια Type 214 και έχει συνάψει και συμφωνία με τις ΗΠΑ, κάτι δεν πάει καλά. 

Αναρωτιούνται, μάλιστα, «τι θα τα κάνει η Ελλάδα όλα αυτά τα όπλα». 

Χθες το ελληνικό Κοινοβούλιο υπερψήφισε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την προμήθεια επιπλέον 3 φρεγατών Belhara, 6 Rafale και 44 τορπιλών για υποβρύχια.

Από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στην Τουρκία πως η πόρτα της Ελλάδας είναι πάντα κλειστή σε κάθε απειλή, ωστόσο πάντα διατηρεί ανοιχτό παράθυρο σε κάθε διάλογο με βάση τη διεθνή νομιμότητα.

Κατηγόρησε την Άγκυρα πως διαστρέφει την αλήθεια και βρίσκεται σε αμόκ για τα ελληνικά νησιά, παραχαράσσοντας ταυτόχρονα τις συνθήκες, την ιστορία και τη γεωγραφία.

Πηγή: skai.gr