Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα Rafale, τις Behlarra και τις τορπίλες

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής άμυνας που περιλαμβάνει τις συμβάσεις πόσκτησης των 3 φρεγατών Behlarra, των επιπλεον 6 μαχητικών αεροσκαφών 4ης γενιάς, με τα οποία η Πολεμική Αεροπορία δημιουργεί την πρώτη μοίρα Rafale, καθώς επίσης και την προμήθεια των 44 τορπιλών για τα υποβρύχια κλάσης Παπανικολής του Πολεμικού Ναυτικού. 

Το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής,ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ασφάλεια της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοκοσκοπός, απαντώντας έτσι στον Γιώργο Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα είχε αναφέρει ότι «η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός». 

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την έκπληξή του για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που από τη μια λέει «ναι» στις φρεγάτες και τις τορπίλες και «όχι» στα Rafale.

«Όλα αυτά τα βάζετε σε κάποιο κοινοβουλευτικό μίξερ... για να καταλήξουμε τελικά στο παρόν και σας ρωτώ εάν αυτό σήμερα είναι υπεύθυνη στάση αξιωματικής αντιπολίτευσης;», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τον κάλεσε να διευκρινίσει τις δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις από τα έδρανα της αξιωματικής ανητιπολίτευσης.

Ζήτησε δε ενότητα, ωριμότητα και θετική συμβολή, σημειώνοντας ότι υπάρχουν άλλα πεδία για κομματικούς διαξιφισμούς.

Παράλληλα, στην ομιλία του, χαιρέτισε την ταχύτητα με την οποία το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επεξεργάστηκε την εξοπλιστική αυτή διαδικασία προκειμένου να αξιοποιηθεί η συγκυρία για να προωθηθεί η ευρύτερη έννοια της ευρωπαϊκής αμυντικής αυτονομίας.

Πηγή: skai.gr