Τουρκικά ΜΜΕ στοχεύουν τα ελληνικά νησιά: «Έχει δίκιο ο Ερντογάν, είναι υπό κατοχή»

Τουρκικά ΜΜΕ

Αδιανόητη «ανάλυση» παρουσιάστηκε στο CNN Turk, όπου «βάφτισαν» τουρκικά ελληνικά νησιά στο Αιγαίο

Το αφήγημα που έχει χτίσει ο Ταγίπ Ερντογάν με τα ελληνικά νησιά που όπως ισχυρίζεται βρίσκονται «υπό κατοχή», αναπαράγει τουρκικό μέσο ενημέρωσης.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, Τούρκος στρατιωτικός σναλυτής παρουσίασε στον αέρα του CNN Turk χάρτη με ελληνικά νησιά τα οποία τα «βαφτίζει» τουρκικά. Μάλιστα ο χάρτης απεικονίζει και την εμβέλεια των S-300 από την Κρήτη και την Κύπρο.

«Κάποια νησιά, νησίδες και βραχονησίδες είναι υπό κατοχή της Ελλάδας, ενώ δεν τα δικαιούται. Να το επαναλάβω; Είναι υπό κατοχή. Nαι, αυτή είναι η πραγματική κατάσταση», ανέφερε ο αναλυτής Μετέ Γιαράρ.

Μάλιστα ο δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet Αχμέτ Χακάν, συμφώνησε με την αδιανόητη αυτή «ανάλυση» λέγοντας «Βέβαια, αυτό που λέει ο πρόεδρος, είναι και αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη αντίδραση της Ελλάδας».

Όπως εξηγεί ο Μανώλης Κωστίδης ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αφήσει δημιουργήσει ένα νέο αφήγημα τώρα στην Τουρκία, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα αποτελεί πια απειλή για την χώρα και μερικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται πως το υιοθετούν.

Πηγή: skai.gr