Κλείσιμο

Τουρκία: Συνέλαβαν νεολαίους της αντιπολίτευσης γιατί ανάρτησαν αφίσα “Καταζητείται” με τον Αλμπαϊράκ

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τρία μέλη της νεολαίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) σε σχέση με μια αφίσα για τον τέως υπουργό Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, το γαμπρό του Ερντογάν, ο οποίος εξαφανίστηκε από τη δημόσια σφαίρα μετά την παραίτησή του. 

Οι κρατήσεις των νεαρών ακολουθούν τη διανομή σε 81 επαρχιακά γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος μιας νέας αφίσας με τίτλο “Καταζητείται” αναφέρει ο ιστότοπος Ahval επικαλούμενος τον ιστότοπο Τ24.

Η εξαφάνιση του Αλμπαϊράκ  από προσώπου γης από τότε που παραιτήθηκε το Νοέμβριο από το θώκο του εν μέσω της ραγδαίας υποτίμησης της τουρκικής λίρας, πυροδότησε σειρά εικασιών για το πού βρίσκεται, όπως ότι ταξίδεψε στο Λονδίνο για να αρχίσει μια νέα ζωή, ή ότι πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ άλλων. 

Η αφίσα κάνει αναφορά στον ισχυρισμό σχετικά με την πώληση 128 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα αποθεματικά της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας το 2020 υπό τη διοίκηση του Aλμπάιρακ (είχε διατελέσει προηγουμένως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας), αναφέρει το T24, ένας μόνο από τους λόγους για τους οποίους δεχόταν πυρά πριν την παραίτησή του.

Πηγή: skai.gr