ΑλΜπαϊράκ: Ποιος είναι ο γαμπρός του Ερντογάν-Τα οικονομικά σκάνδαλα και η παράνομη σχέση με μοντέλο

Τίποτα δεν προμήνυε το 2004, όταν o ανερχόμενος τότε Μπεράτ Αλμπαϊράκ παντρευόταν την Εσρά Ερντογάν, κόρη του Τούρκου προέδρου, πως θα εξελισσόταν σε πέτρα, αρκετών, οικονομικών, αλλά και ροζ σκανδάλων…

Τρία χρόνια μετά, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος στην Calik Holding, έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους στον τομέα της ενέργειας, όπου ανήκει και μία τουρκική τράπεζα, η Aktif Bank.

Αυτή η τράπεζα, ήταν που βρέθηκε για ξέπλυμα χρήματος στη λίστα FinCen, τα μυστικά έγγραφα που διέρρευσε η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων.

Επί διοικήσεως Μπεράτ Αλμπαϊράκ, η Aktif Bank φέρεται να ξέπλυνε 91 εκατομμύρια δολάρια, μέσω συνεργατών της στην Αμερική, με κάποια ποσά να διακινούνται σε πορνογραφία και λαθρεμπόριο χρυσού.

H ίδια τράπεζα φέρεται να μετέφερε και περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια σε εταιρεία στο Αφγανιστάν, που συνδέεται με τους Ταλιμπάν.

Το 2015, ο Αλμπαϊράκ ανέλαβε υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας. Έναν χρόνο μετά, τα Wikileaks, δημοσίευσαν δεκάδες χιλιάδες mail από τον προσωπικό του λογαριασμό, που τον συνέδεαν με τον ISIS.

Σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά μηνύματα, ο Αλμπαϊράκ επικοινωνούσε συχνά με την εταιρεία Powertrans, και ενέκρινε προσλήψεις εργαζομένων στην εταιρεία.Μια εταιρεία που έχει εμπλακεί σε υποθέσεις εισαγωγής πετρελαίου από εκπροσώπους της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS.

Ο Ερντογάν ωστόσο εξακολουθούσε να κρατά τον γαμπρό δίπλα του.. Το 2018 τον έκανε υπουργό Οικονομικών και υπεύθυνο για τις σχέσεις Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών. Ομόλογός του, ήταν ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ. 

Η συνεργασία των δύο «γαμπρών», φαίνεται πως ευδοκίμησε, καθώς οι ΗΠΑ δεν επέβαλαν ποτέ κυρώσεις στην Χάλκμπανκ, την τουρκική τράπεζα που κατηγορείται πως έσπασε το αμερικανικό εμπάργκο στο Ιράν.

Στην προσωπική του ζωή, αναλυτές εκτιμούν πως όσο η Εσρά, ήταν ευτυχισμένη με τον Μπεράτ, ο Ερντογάν δεν παρενέβαινε.

Το...γυαλί, ράγισε, όταν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αποκάλυψαν παράνομη σχέση του γαμπρού, με ένα μοντέλο. Η Ουζγκέ Ουλούσοι, γνωστή Τουρκάλα ηθοποιός, πρώην μπαλαρίνα, φέρεται να διατηρούσε σχέση με τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ.. Φήμες θέλουν πως όταν μαθεύτηκε στο παλάτι του Ερντογάν, ο Αλμπαϊράκ εξήλθε από αυτό, με μαυρισμένο μάτι..

 

Πηγή: skai.gr