Τουρκία: Στους οκτώ αυξήθηκαν οι νεκροί από τις τελευταίες σεισμικές δονήσεις - Πάνω από δώδεκα κτίρια κατέρρευσαν

Το γεγονός πως εκατομμύρια άνθρωποι ζουν πλέον σε προσωρινά είχε ως αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών από τις δύο νέες σεισμικές δονήσεις χθες το βράδυ να είναι σχετικά χαμηλός

Στους οκτώ αυξήθηκαν οι νεκροί από τους χθεσινούς νέους σεισμούς που σημειώθηκαν στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας δύο εβδομάδες μετά από το φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σκότωσε περισσότερους από 47.000 ανθρώπους.

Επιπλέον, 300 άνθρωποι αναρρώνουν στα νοσοκομεία από τραυματισμούς και πάνω από δώδεκα κτίρια κατέρρευσαν και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Οι νέες σεισμικές δονήσεις προκάλεσαν νέο άγχος και πανικό στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών οι οποίοι προσπαθούν να συμβιβαστούν με τη νέα τους ζωή. Οι περισσότεροι τραυματισμοί χθες προκλήθηκαν όταν άνθρωποι άρχισαν να πηδούν πανικόβλητοι από κατασκευές ή έπεσαν καθώς τράπηκαν σε φυγή πάνω από ερείπια και τοίχους.

Εκατομμύρια άνθρωποι που εγκατέλειψαν κατεστραμμένες πόλεις στη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία ζουν πλέον σε προσωρινά καταφύγια αφού τα σπίτια τους είτε έχουν καταστραφεί εντελώς είτε έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών από τις δύο νέες σεισμικές δονήσεις χθες το βράδυ να είναι σχετικά χαμηλός.

Πηγή: skai.gr