Τουρκία: Στην εντατική βουλευτής της αντιπολίτευσης μετά από συμπλοκή στο κοινοβούλιο - Βίντεο

Ο βουλευτής Χουσεϊν Ος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο - Στο βίντεο διακρίνεται να δέχεται δυνατή γροθιά από βουλευτή του Ερντογάν

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Τούρκος βουλευτής του κόμματος της αντιπολίτευσης Iyi Parti ("Καλό Κόμμα" της Μεράλ Ακσενέρ), Χουσεϊν Ος (κάτω φωτό κέντρο) μετά από χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια συμπλοκής μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου. Την ανακοίνωση έκανε μια βουλευτής του ίδιου κόμματος στο οποίο ανήκει ο νοσηλευόμενος βουλευτής.

Ο βουλευτής Χουσεϊν Ος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και εισήλθε σε μονάδα εντατικής θεραπείας σήμερα στην Άγκυρα.

«Διαπιστώσαμε ότι η κατάστασή του επιδεινώθηκε μετά το χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι (...) Πραγματοποιήθηκε καρδιακή απινίδωση στο νοσοκομείο», δήλωσε η Αϊλίν Τζεσούρ, βουλευτής του Iyi Parti.

Ο Ος, 58 ετών, νοσηλεύεται σε ΜΕΘ και η κατάστασή του θεωρείται «κρίσιμη», είπε η Τζεσούρ.

Οι εικόνες που μεταδίδονται από τουρκικά μέσα δείχνουν τον βουλευτή από την Τραπεζούντα να δέχεται δυνατή γροθιά από έναν βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν.

Το AKP, το κόμμα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν σχολίασε αμέσως.

Ο καυγάς ξέσπασε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2023.

«Ο βουλευτής μας έπεσε θύμα βαριάς επίθεσης. (...) Είναι μια ημέρα ντροπής για το τουρκικό κοινοβούλιο και για όσους διέπραξαν αυτήν την επιθετική ενέργεια», αντέδρασε ο εκπρόσωπος του Iyi Parti, Κουρσάτ Ζορλού.

Καυγάδες και γρονθοκοπήματα είναι αρκετά συχνά κατά τη διάρκεια των τεταμένων συζητήσεων στην τουρκική εθνοσυνέλευση.

Ορς

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ