Πρωινή προσευχή για τον Σοϊλού στην Αγία Σοφία, ανήμερα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης (φωτογραφίες) 

Αν και υπάρχει προγραμματισμός από το εκλογικό επιτελείο του Ερντογάν να μεταβεί στην Αγία Σοφία, προκειμένου να προσευχηθεί, ακόμα ο τούρκος Πρόεδρος δεν έχει εμφανιστεί

Ο  υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, εμφανίστηκε σήμερα νωρίς το πρωί στην Αγία Σοφία, συμμετέχοντας στην πρωινή προσευχή και τελετή με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης

SOILU

Η προσευχή έγινε από τον πρόεδρο της υπηρεσίας θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας και ανώτατο ιμάμη της χώρας, Αλί Ερμπάς. 

σοιλθ

Ενώ το τζαμί ήταν ασφυκτικά γεμάτο από πιστούς, οι οποίο μάλιστα έσπευσαν από τα χαράματα με τις σημαίες της χθεσινοβραδινής νίκης του Ερντογάν ακόμα στα χέρια. 

SOILY

Σε σχετική ανάρτηση στο Twitter ο Σοϊλού δημοσίευσε φωτογραφίες και έγραψε «Το πρωινό της νίκης του αιώνα, στη επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, κάναμε την πρωινή μας προσευχή στο τζαμί της Αγίας Σοφίας».

Αν και υπάρχει προγραμματισμός από το εκλογικό επιτελείο του Ταγίπ Ερντογάν να μεταβεί στην Αγία Σοφία, προκειμένου να προσευχηθεί - το γεγονός μάλιστα αναμένεται να συνδυαστεί και με μια μεγάλη φιέστα από την πλευρά των υποστηρικτών του - ακόμα ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έχει εμφανιστεί και δεν είναι σίγουρο το αν και πότε θα πάει.

Πηγή: skai.gr