Τουρκία - Συρία: Πολυκατοικίες καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι μετά το νέο σεισμό - Δείτε βίντεο

Ο σεισμός σημειώθηκε 67 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά της πόλης Καχραμανμαράς

Στο έλεος των δυνάμεων της Φύσης βρίσκονται η Τουρκία και η Συρία, καθώς μετά το νέο μεγάλο σεισμό των 7,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12.23 (ώρα Ελλάδας) νέες πολυκατοικίες κατέρρευσαν, με πολλά οικοδομικά τετράγωνα σε 10 πόλεις να έχουν ισοπεδωθεί, μόνο στη γείτονα.

Ο σεισμός σημειώθηκε 67 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά της πόλης Καχραμανμαράς και είχε εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων, πρόσθεσε το EMSC. Ακολούθησε λίγο αργότερα νέα ισχυρή δόνηση μεγέθους 6 Ρίχτερ. Μετά τις νέες ισχυρές σεισμικές δονήσεις, επικράτησε πανικός.

Στους 1.500 ανέρχονται οι νεκροί στις δύο χώρες από το φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Γκαζιαντέπ.

«Είχα πάει πριν επτά χρόνια στην περιοχή και είδα ότι οι υποδομές ήταν σε άθλια κατάσταση, ακόμα και σπίτια καινούργια, κατασκευασμένα υποτίθεται με τον τελευταίο αντισεισμικό κανονισμό της Τουρκίας, ήταν κακοφτιαγμένα, επομένως τα θύματα θα είναι πολύ περισσότερα. Στο μεταξύ, η μετασεισμική  ακολουθία θα κρατήσει μήνες,  και θα έχει γεγονότα 6,5 ίσως και 7, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για τα επιβαρυμένα κτήρια, είναι τραγική κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσελέντης. «Είχαμε καταρρεύσεις και σε απόσταση 100 χιλιομέτρων καταλαβαίνετε την ποιότητα των κατασκευών εκεί» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο  διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης.
 

Πηγή: skai.gr