Κλείσιμο

Τουρκία: Ο Κιλιτσντάρογλου υπόσχεται στροφή 180 μοιρών στην εξωτερική πολιτική - «Με όλους τους γείτονες θα ζήσουμε σε κλίμα ειρήνης»

Ο Κιλιτσντάρογλου  αναφέρθηκε και στο άλλο μεγάλο θέμα των προσφύγων από τη Συρία

Στροφή 180 μοιρών στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας υπόσχεται προεκλογικά ο  Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου υποψήφιος για την τουρκική προεδρία, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης. 

«Στην εξωτερική μας πολιτική θα κάνουμε αλλαγή  180 μοιρών.. Θα την τοποθετήσουμε στον άξονα της ειρήνης. Όπως είπε ο Κεμάλ Ατατούρκ “ειρήνη στην πατρίδα, ειρήνη στον κόσμο”. Θα κινηθούμε ειρηνικά. Με όλους τους γείτονες μας θα ζήσουμε μέσα σε κλίμα ειρήνης και ηρεμίας» δήλωσε σε ομιλία του στην πόλη Ντούζτζε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο άλλο μεγάλο θέμα των προσφύγων από τη Συρία όπου υποσχέθηκε πως μέσα σε δύο χρόνια, 3,6 εκατ. Σύροι θα έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους

 «Σας υπόσχομαι...Εντός δυο ετών 3.6 εκατομμύρια Σύρους αδελφούς μας θα τους αποχαιρετήσουμε από τα σύνορα μας προς τη χώρα τους. Όχι μόνο τους Σύρους, θα στείλουμε και τους Αφγανούς» επισήμανε ο Κιλιτσντάρογλου.

Πηγή: skai.gr