«Στην πολιτική το χθες είναι στο χθες»: Το αμήχανο γέλιο του Ερντογάν για την αλλαγή στάσης έναντι του Μπάιντεν

«Στην πολιτική το χθες είναι στο χθες, στην πολιτική αλλάζουν πολλά» υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γελώντας αμήχανα, όταν ρωτήθηκε από Βρετανό δημοσιογράφο. 

Φιλοσοφική... διάθεση επέδειξε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν από τη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης επιχειρώντας να εξηγήσει στην τουρκική κοινή γνώμη την αλλαγή πολιτικής και ρητορικής έναντι του Τζο Μπάιντεν.

«Στην πολιτική το χθες είναι στο χθες, στην πολιτική αλλάζουν πολλά» υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας γελώντας αμήχανα, όταν ρωτήθηκε από Βρετανό δημοσιογράφο. 

«Στο παρελθόν ο Τζο Μπάιντεν έχει πει πράγματα για σας με τα οποία είχατε θυμώσει ιδιαίτερα. Αυτή τη φορά η εμφάνιση σας ήταν σαν να είστε οι καλύτεροι φίλοι με τον πρόεδρο Μπάιντεν. Τι άλλαξε;» ρωτήθηκε, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

«Είναι δυνατόν στην πολιτική να συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Στην πολιτική το χθες είναι στο χθες, και το σήμερα είναι στο σήμερα. Αυτό πρέπει να το ξέρουμε έτσι. Γι’ αυτό και στην πολιτική πολλά αλλάζουν μέσα σε 24 ώρες και με αυτήν την λογική θα προχωράμε την πολιτική, όμως και θα σταθούμε όρθιοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα δώσει και  το πράσινο φως για την πώληση F-16 στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν του είπε πως «θα κάνει τα βήματα που μπορεί». 

Παράλληλα επεσήμανε πως το θέμα δεν είναι μόνο η στάση των Δημοκρατικών, αλλά και το πώς θα κινηθούν οι Ρεπουμπλικάνοι.
 

Πηγή: skai.gr