Ελπίζω οι προσπάθειες του Μπάιντεν για τα F-16 να βρουν υποστήριξη λέει ο Ερντογάν

Ερντογάν: Ελπίζω οι προσπάθειες Μπάιντεν για F-16 να βρούν υποστήριξη

«Πιστεύω πως οι ειλικρινείς προσπάθειες του κου Μπάιντεν θα βρουν μια σοβαρή υποστήριξη για αυτό θα στείλω και μια ομάδα μου στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε o Eρντογάν για το ζήτημα των F-16.

Την ελπίδα ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα δώσει το πράσινο φως για την πώληση F-16 στην Τουρκία εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως ο Aμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν του είπε πως «θα κάνει τα βήματα που μπορεί». 

Παράλληλα επεσήμανε πως το θέμα δεν είναι μόνο η στάση των Δημοκρατικών αλλά και το πώς θα κινηθούν οι Ρεπουμπλικάνοι.

«Πιστεύω πως οι ειλικρινείς προσπάθειες του κου Μπάιντεν θα βρουν μια σοβαρή υποστήριξη για αυτό θα στείλω και μια ομάδα μου στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε.

Παράλληλα, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε σε δημοσιογράφους από το βήμα συνέντευξης Τύπου κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη ότι πιστεύει πως το Κογκρέσο θα εγκρίνει τελικώς την πώληση των F-16.

«Είπα στον Ερντογάν αυτό που του είχα πει και τον Δεκέμβριο. Δεν είναι προς το συμφέρον μας να μην το κάνουμε αυτό. Του εξήγησα ότι η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Τα F-16 πρέπει να πωληθούν, αλλά το Κογκρέσο πρέπει να αποφασίσει... Νομίζω μπορούμε να το πετύχουμε», δήλωσε.

Πηγή: skai.gr