Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Κατηγορεί την Ελλάδα για απώθηση μεταναστών

Σκάφος του Λιμενικού

Ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας που κατηγορεί την Ελλάδα ότι απώθησε φουσκωτό με μετανάστες, το οποίο είχε κατεύθυνση προς τη Ρόδο

Τη στιγμή που η Τουρκία «κάνει τα στραβά μάτια» και στην ουσία επιτρέπει την προώθηση μεταναστών από τα εδάφη της προς τα ελληνικά νησιά, καταγγέλλει την Ελλάδα για απώθηση μεταναστών στο Αιγαίο.

Σε μία νέα προκλητική ενέργεια, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ισχυρίζεται ότι οι ελληνικές αρχές απώθησαν προς τα τουρκικά παράλια ομάδα μεταναστών, οι οποίοι κατευθύνονταν στο νησί της Ρόδου.

Όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του στο Twitter, οι μετανάστες απωθήθηκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα νότια της Μαρμαρίδας, όπου και διασώθηκαν από το τουρκικό Λιμενικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τ/υπουργείου Εθνικής Άμυνας (MSB) το φουσκωτό που μετέφερε παράτυπους μετανάστες απωθήθηκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα από ελληνικά στοιχεία και το συμβάν καταγράφηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του τουρκικού Ναυτικού. Στην ανακοίνωση του Υπουργείου, αναφέρεται ότι «όπως διαπιστώθηκε από UAV του Ναυτικού μας, το λαστιχένιο σκάφος που περιείχε παράτυπους μετανάστες μεταφέρθηκε από την κατεύθυνση της Ρόδου στις 24 Ιουλίου 2022 από το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής και απωθήθηκε σε τουρκικό έδαφος, νότια του Bozburun στην Μαρμαρίδα».

Πηγή: skai.gr