Τουρκία: ΜΜΕ και social media σχολιάζουν θετικά το σκίτσο του Δημήτρη Χατζόπουλου

Η Hurriyet αντιπαραβάλει την ελληνική στάση με αυτή του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, γιατί  έκανε χλευαστικό σχόλιο όσον αφορά τους σεισμούς των 7,7 και 7,5 Ρίχτερ, που κατέστρεψαν 10 επαρχίες της Τουρκίας

Εκτεταμένη αναφορά γίνεται σε τουρκικά ΜΜΕ, και στο Twitter, για το σκίτσο του Δημήτρη Χατζόπουλου στην Καθημερινή «Είμαστε όλοι Τούρκοι»  

Η Hurriyet αντιπαραβάλει την ελληνική στάση με του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, γιατί  έκανε χλευαστικό σχόλιο όσον αφορά τους σεισμούς των 7,7 και 7,6 Ρίχτερ, που κατέστρεψαν 10 επαρχίες της Τουρκίας.

«Η Καθημερινή, μια από τις κορυφαίες εφημερίδες στην Ελλάδα, συμπεριέλαβε το σλόγκαν ‘Είμαστε όλοι Τούρκοι’, τονίζοντας ότι στέκονται δίπλα στον τουρκικό λαό στη γελοιογραφία που δημοσιεύτηκε για τον σεισμό που κατέστρεψε 10 επαρχίες της Τουρκίας και σκότωσε χιλιάδες πολίτες» σημειώνεται στο άρθρο.
 

Χατζόπουλος

Δημήτρης Χατζόπουλος/ Καθημερινή

Η Hurriyet αντιπαραβάλει την ελληνική στάση με αυτή του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, γιατί  έκανε χλευαστικό σχόλιο όσον αφορά τους σεισμούς των 7,7 και 7,5 Ρίχτερ, που κατέστρεψαν 10 επαρχίες της Τουρκίας.

Στο σκίτσο που δημοσίευσε το γαλλικό περιοδικό εμφανίζονται ερειπωμένα κτίρια, με σχόλιο «Δεν χρειάζεται καν να στείλεις τανκς».

«Ένα σκίτσο που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή, μια από τις κορυφαίες εφημερίδες στην Ελλάδα, ήταν σχεδόν σαν απάντηση στο γαλλικό περιοδικό. Το σκίτσο απεικονίζει ένα γκράφιτι που γράφει στον τοίχο ‘Είμαστε όλοι Τούρκοι’ στα ελληνικά» τονίζεται.
 

Πηγή: skai.gr