Τουρκία κατά Δένδια: Λαϊκίστικοι οι ισχυρισμοί του, αντιτουρκικές οι δηλώσεις του

Δεν κρύβει η Άγκυρα τη μεγάλη ενόχλησή της για τις δηλώσεις που έκανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον Σαουδάραβα ομόλογό, χαρακτηρίζοντάς ες «αντιτουρκικές».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δένδιας ζήτησε άρση του casus belli και τόνισε πως δεν μπορεί η Τουρκία να μιλά για αποστρατιωτικοποίηση ενώ έχει αντιπαρατάξει απέναντι από τα ελληνικά νησιά τη μεγαλύτερη αποβατική δύναμη.

«Εάν υπάρχει απειλή στην περιοχή, αυτή η απειλή προκύπτει από τις μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας που αυξάνουν την ένταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπίλγκιτς. Έκανε επίσης λόγο για λαϊκίστικούς ισχυρισμούς που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και «δεν εξυπηρετούν την ειρήνη και τη σταθερότητα».

«Αυτό το παραλήρημα του Δένδια αποτελεί άλλη μια  απόδειξη ότι η Ελλάδα προτιμά την ένταση αναζητώντας βοήθεια από τρίτα μέρη και δημιουργώντας τεχνητές συμμαχίες κατά της Τουρκίας, αντί να επιλύει τα διμερή της ζητήματα και να αναπτύσσει σχέσεις μέσα από έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με τη χώρα μας. Οι χώρες με αυτοπεποίθηση δεν επιδεικνύουν τέτοια συμπεριφορά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος αξιωματούχος.

Πηγή: skai.gr