Τουρκία: Καυστικά σχόλια της αντιπολίτευσης για τις 200 λίρες – «Με το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα δεν αγοράζεις ένα κιλό κιμά»

Η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται, γιατί το μεγαλύτερης αξίας χαρτονόμισμα δεν αγοράζεις πλέον ούτε… 1 κιλό κιμά 

Καλπάζει ο πληθωρισμός στην Τουρκία. Αποκαλυπτική ήταν και η διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης για τον πληθωρισμό όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαχαντίρ Ερντέμ, αντιπρόεδρος του Καλού Κόμματος, «ποιο είναι το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα μας; 200 λίρες. Ενώ ένα κιλό κιμάς κοστίζει 250 λίρες! Δηλαδή το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα της Τουρκίας δεν μπορεί να αγοράσει ένα κιλό κιμά! Ο πολίτης δεν μπορεί να αγοράσει ένα κιλό κιμά, με το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα! Μας λένε για ανεξάρτητη οικονομία! Αφήστε τα αυτά! Τι έκανε το AKP (κυβερνών κόμμα) για την ανεξάρτητη οικονομία; Aς  αφήσουμε όλες τις εχθρότητες στην άκρη. Ο λαός πνίγεται ο λαός βαρέθηκε αποτινάσσει τα πάντα. Βαρέθηκε ο κόσμος το προεδρικό σύστημα και τις συζητήσεις για τα άλλα. Πηγαίνετε να τα εξηγήσετε στον κόσμο που βασανίζεται».

Κιμάς εναντίον... drone

Προεκλογικά πλάνα με το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος KIZILELMA και τον γαμπρό του Ταγίπ Ερντογάν να το παρουσιάζει, είδαν την ίδια ώρα το φως της δημοσιότητας.

Ο γαμπρός του Ερντογάν, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, ανακοίνωσε ολοκλήρωση νέας δοκιμαστικής πτήσης σε μεγαλύτερο υψόμετρο, και με μεγαλύτερη διάρκεια. Το μη επανδρωμένο μαχητικό στόχος είναι να παραδοθεί στην τουρκική αεροπορία το 2024. 

«Ωραία τα μη επανδρωμένα, αλλά υπάρχει κι αυτή η πραγματικότητα που προβληματίζει πολλούς πολίτες» ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης. «Παλιά με 200 λίρες έβγαινες έξω και ήσουν ήσυχος» πρόσθεσε. «Θα δούμε ποιο κέρδισε, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ή ο κιμάς» ανέφερε χαριτολογώντας για την επομένη των τουρκικών εκλογών.  «Όταν και αν παραλάβει το νέο drone η Τουρκία το 2024, η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα νέα Rafale και τα F-16 Viper» υπενθύμισε. 

Πηγή: skai.gr