Το «ημιαεροπλανοφόρο» Ερντογάν και η Γαλάζια Πατρίδα χωρίς …χάρτη

Το «ημιαεροπλανοφόρο» Ερντογάν και η Γαλάζια Πατρίδα χωρίς …χάρτη

Τη ναυπήγηση «ημι-αεροπλανοφόρου» από την Τουρκία, ανακοίνωσε μετά βαΐων και κλάδων ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο ναυπηγείο του Πολεμικού Ναυτικού του. Αξίζει να σημειωθεί ότι  «ημι-αεροπλανοφόρο» δεν υπάρχει και στην πραγματικότητα η Τουρκία φαίνεται πως ναυπήγησε ελικοπτεροφόρο. Ο Ερντογάν υποσχέθηκε ότι στο μέλλον θα κατασκευαστεί και «κανονικό» αεροπλανοφόρο και έτσι «θα φτάσουμε σε διαφορετικό σημείο στις θάλασσες».

«Αυτή τη στιγμή ναυπηγήσαμε το ημιαεροπλανοφόρο μας. Έγινε η καθέλκυσή του. Με τη βοήθεια του Θεού, θα κάνουμε και το κανονικό αεροπλανοφόρο. Και όταν το ναυπηγήσουμε θα φτάσουμε σε διαφορετικό σημείο στις θάλασσες», «θα συνεχίσουμε να απογοητεύουμε όσους τρίβουν τα χέρια τους και περιμένουν να τα παρατήσει η Τουρκία όπως και να πέσει κάτω», είπε ο Ερντογάν.

Η ομιλία Ερντογάν έγινε με φόντο μια μεγάλη φρεγάτα και τις λέξεις Mavi Vatanim που σημαίνουν Γαλάζια Πατρίδα. Ωστόσο όπως παρατήρησε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, δεν υπήρχε ο γνωστός χάρτης με τον οποίο η Τουρκία εκφράζει τις αλυτρωτικές τις επιδιώξεις. «Δεν αλλάζουν οι θέσεις της Τουρκίας, αλλά από θέμα οπτικής κάτι έχει αλλάξει», εξήγησε ο Μανώλης Κωστίδης.

Γερμανοτουρκική κόντρα για την καταδίκη Καβαλά

Την ίδια ώρα η Τουρκία δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της για την αντίδραση του Βερολίνου στην καταδίκη του επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγόρησε ανοιχτά τη Γερμανία ότι αντιδρά γιατί χρηματοδοτούσε τον Καβαλά και διαμηνύει πως η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει παρεμβάσεις στα εσωτερικά της.

«Και ενώ υπάρχουν τόσες δικαστικές αποφάσεις για πολίτες της Τουρκίας, γιατί κάποιες χώρες βάζουν στο προσκήνιο τον Οσμάν Καβαλά; «Γιατί η Γερμανία καλεί τον πρέσβη μας στο υπουργείο Εξωτερικών για μια υπόθεση που αφορά δικό μας υπήκοο; ποιος ο λόγος; Διότι αυτοί τον χρηματοδοτούν, αυτοί τον χρησιμοποιούν. Διότι χρησιμοποιούν αυτούς τους ανθρώπους για να επέμβουν στο εσωτερικό της Τουρκίας. Κι εμείς, όπως ζήτησε ο πρόεδρός μας, καλέσαμε τον πρέσβη μας και τους ξεκαθαρίσαμε τα όριά μας. Δεν μπορείτε να κάνετε παρεμβάσεις στις εσωτερικές μας υποθέσεις», τόνισε ο Τσαβούσογλου.

Πηγή: skai.gr