Οξύνει το κλίμα ο Ερντογάν: Αναφορά για «πολιτικά νεκρούς αντιπάλους» – Αιχμές κατά του Κεμάλ για την Αγία Σοφία

Παίζει το «πολιτικό χαρτί» της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί στους ισλαμιστές

Οξύνει το πολιτικό κλίμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για «πολιτικά νεκρούς» αντιπάλους την επομένη των εκλογών της 14ης Μαΐου, και παίζοντας το «πολιτικό χαρτί» της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί στους ισλαμιστές.  

«Την προσευχή του μπαϊραμιού την τελέσαμε στο τζαμί της Αγίας Σοφίας. Όπως θυμάστε πριν από τρία χρόνια, πάλι ημέρα Παρασκευή, μετά από πολλά χρόνια θλίψης ανοίξαμε την Αγία Σοφία για προσευχή. Από εκείνη την ημέρα η Αγία Σοφία είναι πάντα γεμάτη και πάντα ‘’ζωντανή’’» ανέφερε ο Ερντογάν στο Μπλε Τζαμί, σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη.

«H αντιπολίτευση υπόσχεται να καταργήσει την Διεύθυνση Θρησκευτικών υποθέσεων... Λένε πως θα δημιουργήσουν μια άλλη διεύθυνση πίστης κτλ… Όχι, όχι, δεν αρκεί το γιουχάισμα… Μέχρι τις 14 Μαΐου θα εργαστούμε και θα τους κάνουμε ‘’πολιτικά νεκρούς’’» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος αντιδρώντας στις αποδοκιμασίες των οπαδών του. 

«Δείτε τώρα φροντίζουμε τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας. Τους αναπαλαιώνουμε, τους χτίζουμε. Διότι δεν ήταν αρκετό να ξύσουμε και να βγάλουμε εκείνη την αρνητική σφραγίδα, (σ.σ εννοεί του Κεμάλ), μετά από 86 χρόνια το κανονίσαμε αυτό, την ανοίξαμε, αλλά τώρα θα συνεχίσουμε τις επισκευές» πρόσθεσε, αφήνοντας αιχμές για τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας. 

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, ο τούρκος πρόεδρος δεν επέλεξε σήμερα κάποιο κλασικό τζαμί για να πάει να προσευχηθεί, αλλά την Αγία Σοφία, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι το θεωρεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά του.

Πηγή: skai.gr