«Φορέστε ζιβάγκο για να μειώσετε τους λογαριασμούς ενέργειας», λέει η κυβερνήτης του Τόκιο - Πάρτε παράδειγμα από τον Μακρόν

Πρώτοι και καλύτεροι οι εργαζόμενοι στο δημαρχείο θα δώσουν το καλό παράδειγμα ξεκινώντας να φοράνε ζιβάγκο

Να φορούν... ζιβάγκο για να ζεσταθούν προέτρεψε τους πολίτες η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιούρικο Κόικε προκειμένου να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας. 

Όπως είπε τα ζιβάγκο μπορούν να είναι ένα εργαλείο που θα βοηθήσει στη μείωση των αυξανόμενων λογαριασμών ενέργειας. Πρώτοι και καλύτεροι οι εργαζόμενοι στο δημαρχείο θα δώσουν το καλό παράδειγμα ξεκινώντας να φοράνε ζιβάγκο. 

Η ιαπωνική πρωτεύουσα έχει θέσει ορισμένες οδηγίες για τον τρόπο μείωσης της χρήσης ενέργειας φέτος τον χειμώνα.

Μάλιστα, η Γιούρικο Κόικε ερωτηθείς αν τα ζιβάγκο αποτελούν κατάλληλη ενδυμασία για τους χώρους εργασίας απάντησε ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μάκρον αποτελεί πηγή έμπνευσης, καθώς είναι γνωστό ότι του αρέσουν τα ζιβάγκο.

«Ακόμη και στην Ευρώπη, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν πρωτοστατεί στη χρήση τους», είπε υπογραμμίζοντας ότι τα ζιβάγκο είναι «ένα από τα εργαλεία για να ξεπεραστεί (ενεργειακή κρίση το χειμώνα) ενώ παράλληλα είναι εφευρετικοί».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ιαπωνική κυβέρνηση ζήτησε από τους ανθρώπους να σβήσουν τα περιττά φώτα, να φορέσουν ζεστά ρούχα σε εσωτερικούς χώρους και να μειώσουν τη θερμοκρασία θέρμανσης μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου και 31ης Μαρτίου.

Πηγή: skai.gr