Τo UFO ήταν τελικά... φωτοβολίδες: Όταν Αμερικανοί πεζοναύτες είδαν ένα «άγνωστο αντικείμενο» στην Καλιφόρνια

Ένα βίντεο του 2021 που κάποιοι πεζοναύτες ερμήνευσαν και πίστεψαν ως ένα τριγωνικό UFO που αιωρείται πάνω από τη βάση τους στην Καλιφόρνια, τελικά αποδείχτηκαν… φωτοβολίδες

Ένα βίντεο του 2021 που κάποιοι πεζοναύτες ερμήνευσαν και πίστεψαν ως ένα τριγωνικό UFO που αιωρείται πάνω από τη βάση τους στην Καλιφόρνια, τελικά αποδείχτηκαν… φωτοβολίδες.

Ο ερευνητής των UFO John Greenewald Jr. απέκτησε δεκάδες φωτογραφίες, βίντεο και έγγραφα από το Πεντάγωνο την περασμένη εβδομάδα που φαίνεται να εξηγούν τα φώτα στις 20 Απριλίου 2021 στο Camp Wilson κοντά στο Twentynin Palms, στην Καλιφόρνια, που τα μπέρδεψαν με ένα τριγωνικό «σκάφος».

Τον Μάιο, ο ντοκιμαντέρ Jeremy Corbell και ο δημοσιογράφος George Knapp μοιράστηκαν με την DailyMail.com τρεις φωτογραφίες και πέντε βίντεο από το περιστατικό του 2021, που δείχνουν πέντε φώτα να αιωρούνται στον ουρανό.

Μία από τις φωτογραφίες φαινόταν να δείχνει ένα συμπαγές τριγωνικό σχήμα γύρω από τα φώτα και δύο πεζοναύτες που ήταν μάρτυρες του συμβάντος είπαν ότι πίστευαν ότι επρόκειτο για σκάφος. Οι Corbell και Knapp είπαν ότι ερεύνησαν το περιστατικό για δύο χρόνια.

Ωστόσο, βίντεο και φωτογραφίες που ελήφθησαν βάσει του Νόμου για την Ελευθερία της Πληροφορίας (FOIA) αυτόν τον μήνα από τον Greenewald, ειδικό σε τέτοια αιτήματα, δείχνουν ίχνη καπνού πάνω από τα πέντε φώτα που υποδεικνύουν ότι ήταν φωτοβολίδες και εφέ μακράς έκθεσης, τα οποία τελικά δεν αιωρούνταν αλλά κατέβαιναν αργά όπως κάνουν οι φωτοβολίδες.

Ο βετεράνος ερευνητής Mick West, ο οποίος εμφανίζεται συχνά στις εκπομπές UFO εκφράζοντας μια σκεπτικιστική άποψη για υποτιθέμενα εξωτικά περιστατικά, κατάφερε να ταιριάξει με ακρίβεια τα υποτιθέμενα φώτα UFO με ένα επιβεβαιωμένο βίντεο με φωτοβολίδες που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής άσκησης εκείνο το βράδυ στη στρατιωτική βάση.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube, ο West εξήγησε το τριγωνικό σχήμα γύρω από τα φώτα σε μια από τις φωτογραφίες των Corbell και Knapp ως «απλώς η αιμορραγία του χρώματος, που μπορείτε να δείτε γύρω από άλλα αντικείμενα στη σκηνή». 

Οι φωτοβολίδες συχνά παραμένουν αναμμένες για τέσσερα έως επτά λεπτά και τα αλεξίπτωτα που κρέμονται από κάτω κατεβαίνουν αρκετά αργά και φαίνονται από μακριά ότι αιωρούνται.

«Τα πέντε φώτα ξεκινούν με έναν ωραίο σχηματισμό που παραπέμπει σε ένα τρίγωνο, αλλά γρήγορα χωρίζονται σε πιο τυχαίες θέσεις όπως οι φωτοβολίδες», είπε ο West στο βίντεό του. «Ο Τζον βρήκε βίντεο με πέντε φωτοβολίδες που μοιάζουν πολύ, συνειδητοποίησα ότι έμοιαζε σαν να ήταν τραβηγμένο από την άλλη πλευρά. Έτσι, το αναποδογυρίζω και το επικαλύπτω, και είναι σχεδόν τέλειο. 

Ένας μηχανοδηγός που τράβηξε μερικά από τα πλάνα ενώ υπηρετούσε στο Camp Wilson μίλησε με τον Corbell μέρες αργότερα, το 2021. Σε μια ηχογραφημένη συνέντευξη, είπε ότι τα φώτα κόλλησαν για περίπου 10 λεπτά και άφησαν τον ίδιο και τους συντρόφους του «μπερδεμένους».

«Ένας από τους φίλους μου ήταν έξω. Κοιτούσε τον ουρανό και είπε ότι απλώς εμφανίστηκε από το πουθενά», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «βγήκαμε όλοι έξω και κοιτάξαμε και μετά σιγά-σιγά 50 και πλέον άνθρωποι άρχισαν να βγαίνουν και να ψάχνουν. Αυτά τα φώτα εμφανίστηκαν από το πουθενά. Αν κοιτάξετε την εικόνα, μπορείτε να δείτε ένα μαύρο τριγωνικό σχήμα. Με τη φωτογραφία που τράβηξα με το μαύρο τριγωνικό σχήμα κάτω από τα φώτα, σίγουρα δεν είναι κάποιο είδος φωτοβολίδας ή γύρους φωτισμού».

Ωστόσο, τα στρατιωτικά δελτία τύπου δείχνουν ότι υπήρξε μια μεγάλη εκπαιδευτική άσκηση με πολλές φωτοβολίδες, αεροπλάνα και drones στον ουρανό τη νύχτα της 20ης Απριλίου 2021.

Η «Νυχτερινή Αεροπορική Επίθεση» διεξήχθη από το «2ο Τάγμα Πεζοναυτών, το 4ο Σύνταγμα Πεζοναυτών, την 1η Μεραρχία Πεζοναυτών και αεροσκάφη συνδεδεμένα με όπλα και τακτικές θαλάσσιας αεροπορίας 1», σύμφωνα με μια ανάρτηση που δημοσιεύτηκε από την Υπηρεσία Διανομής Οπτικών Πληροφοριών Άμυνας (DVIDS) ότι ημέρα.

Το αντίστοιχο βίντεο των φωτοβολίδων, όπου είναι ορατό ένα ίχνος καπνού, δημοσιεύτηκε σε μια συλλογή βίντεο νυχτερινής όρασης από το DVIDS και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον Greenewald. Μεταξύ των 128 φωτογραφιών που έλαβε ο Greenewald αυτό το μήνα μέσω του FOIA είναι μια εικόνα δύο φωτοβολίδων στον νυχτερινό ουρανό, δίπλα σε πέντε ίχνη καπνού από σβησμένες φωτοβολίδες που πιστεύει ότι ήταν η πηγή των πέντε μυστηριωδών φώτων, και θα μπορούσε να εξηγήσει την περιγρα
 

Πηγή: skai.gr