Το «σκοτεινό» υπογάστριο του Νταβός μέσα από τα μάτια μιας συνοδού πολυτελείας – Εκεί που μια άλλη «οικονομία» ανθεί

Το πελατολόγιο περιλαμβάνει πολιτικούς, τραπεζίτες, επενδυτές, συμβούλους, που απαιτούν εχεμύθεια και διακριτικότητα από τις κοπέλες 

Το Grandhotel Belvedere βρίσκεται σε έναν λόφο με θέα το Νταβός. Το όνομά του είναι εύστοχο. Το Belvedere μοιάζει με ένα υπέροχο αρχοντικό των Άλπεων. Η τρέχουσα τιμή για τα βασικά δωμάτια στο Νταβός - χωρίς τηλεόραση ή γραφείο - είναι σήμερα 800 λίρες τη βραδιά. Ωστόσο, για το πελατολόγιό του είναι, σχεδόν, «ψίχουλα». Τραπεζίτες, διευθύνοντες σύμβουλοι, επενδυτές, που έχουν πάει στο ελβετικό θέρετρο, δύο ώρες από τη Ζυρίχη, για μια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Σχεδόν 3.000 σύνεδροι βρέθηκαν στην πόλη για το πενθήμερο συνέδριο, όπως γράφει η «Daily Mail», το πρώτο στη μεταπανδημική εποχή, το οποίο λέγεται ότι θα δώσει ώθηση 80 εκατομμυρίων λιρών στην τοπική οικονομία.

Υπάρχει, όμως, και μια άλλη «οικονομία» στο Νταβός (με πληθυσμό λίγο πάνω από 11.000 κατοίκους), η οποία λαμβάνει επίσης σημαντική ώθηση και έχει να κάνει με αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου. Η πορνεία είναι νόμιμη στην Ελβετία, με τους εργαζόμενους στο σεξ να πληρώνουν φόρους, να εγγράφονται στις τοπικές αρχές και να υποβάλλονται σε τακτικούς υγειονομικούς ελέγχους. Και οι επιχειρήσεις ανθούν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η 36χρονη συνοδός πολυτελείας, Salome Balthus, αποκάλυψε στην «Daily Mail» πώς την είχε «κλείσει» ένας σύνεδρος. Όπως αποκαλύπτει η ίδια, στο Νταβός όλα έχουν να κάνουν με την εξουσία, το χρήμα και το σεξ. «Έχω έναν τακτικό πελάτη και μου ζήτησε να τον συναντήσω στο Νταβός, καθώς συμμετείχε. Του είπα ότι ήμουν στη Γερμανία, αλλά κανόνισε πτήσεις και αυτοκίνητο για εμένα. Μείναμε σε ένα όμορφο ξενοδοχείο στο Νταβός, πίνοντας σαμπάνια και τρώγοντας υπέροχα γεύματα. 

Του έδωσα αυτό που απαιτούσε και ήταν πολύ ικανοποιημένος, αλλά δεν είναι μόνο το σεξ. Στους πελάτες μου αρέσει, επίσης, να συζητούν. Απολαμβάνω τη δουλειά μου και μου αρέσει να βοηθάω κάποιον να χαλαρώσει και να ηρεμήσει», αναφέρει η συνοδός πολυτελείας. 

Το «σκοτεινό» υπογάστριο του Νταβός

Η Salome, η οποία έχει το δικό της πρακτορείο συνοδών πολυτελείας στο Βερολίνο, προσθέτει: «Οι πελάτες μου είναι πάντα πολύ υψηλού επιπέδου και το γεγονός ότι έχω πτυχίο φιλοσοφίας και γερμανικής λογοτεχνίας εγγυάται ότι θα περάσουν καλά, όχι μόνο σεξουαλικά, αλλά και πνευματικά. Έχω έναν υπέροχο πελάτη, στον οποίο αρέσει να φοράω μια διάφανη μπλούζα και να του μιλάω γαλλικά, επειδή του θυμίζει έναν απαγορευμένο έρωτα που είχε ως μαθητής.

Ήταν μόλις 12 ετών και η καθηγήτρια γαλλικών του ήταν γύρω στα 20 και ήταν εκπληκτικά όμορφη. Τη φαντασιωνόταν, οπότε αυτό θέλει από εμένα. Να φοράω μια διάφανη μπλούζα και να μιλάω γαλλικά».

Η Salome δεν είναι μόνη της. Το Νταβός προσφέρει, επίσης, πολλές δουλειές στην Amy, η οποία διευθύνει ένα άλλο πρακτορείο συνοδών στο Άμστερνταμ και αναγκάστηκε να στείλει μια ομάδα κοριτσιών, για να ικανοποιήσει τις ιδιοτροπίες των υψηλών οικονομικών στελεχών του κόσμου.

«Έχω στείλει έξι κορίτσια στο Νταβός και μας βγήκε σε καλό. Στην πραγματικότητα αρχίσαμε να λαμβάνουμε αιτήσεις πριν από περίπου δύο μήνες. Οι δουλειές ήταν τόσο καλές εκεί, που σε μερικά από τα κορίτσια ζητήθηκε από τους πελάτες να παρατείνουν τη διαμονή τους για το Σαββατοκύριακο.

Τα κορίτσια μου είναι κυρίως φοιτήτριες, γύρω στα 20, που πληρώνουν για το πανεπιστήμιο ή έχουν τελειώσει τις σπουδές τους και πρέπει να αποπληρώσουν τα δάνεια. Οι περισσότερες από τις κρατήσεις στο Νταβός είναι για δύο ημέρες, οπότε πρόκειται για 6.000 ευρώ και κάποια άλλα έξτρα. Καλύπτουμε οτιδήποτε επιθυμεί ένας πελάτης, σε ένα λογικό πλαίσιο, και η ανταπόκριση που είχα από τα κορίτσια μου στο Νταβός ήταν πολύ καλή», αναφέρει η ίδια. 

Ως προς το πελατολόγιό της, όπως τονίζει, «είναι ένα μείγμα πολιτικών και επιχειρηματιών. Αν και η πλειοψηφία των πελατών ‘’κλείνει’’ τα κορίτσια για σεξ, υπάρχουν μερικοί που θέλουν απλώς να μιλήσουν μετά από μια μακρά, δύσκολη και πολυάσχολη μέρα και να ξεσκάσουν».

Η επίσημη «γραμμή» για τις συνοδούς, όχι μόνο στην Ελβετία, αλλά και σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, είναι ότι αμείβονται για τον χρόνο τους και το τι θα κάνουν με τους πελάτες τους αφορά τις ίδιες. Οι συνοδοί πολυτελείας, που πηγαίνουν στο Νταβός, είναι αρκετά διαφορετικές. Είναι κομψά ντυμένες, με επαγγελματικά κοστούμια, ώστε να μην ξεχωρίζουν, και καλά εκπαιδευμένες. Η διακριτικότητα είναι, επίσης, το νούμερο ένα προσόν για μια συνοδό υψηλών προδιαγραφών. 
 

Πηγή: skai.gr