Επίσκεψη του Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο - Υποσχέθηκε την στήριξή του στη χώρα

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα στηρίξει την Ουκρανία για όσο χρειαστεί» ανέφερε ο πρώη πρωθυπουργός

Επίσκεψη στην Ουκρανία πραγματοποίησε σήμερα, Κυριακή ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον προσκεκλημένος από τον πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Ο Μπόρος Τζόνσον ταξίδεψε στην Μπούχα και τη Μποροντιάνκα και συναντήθηκε αρχικά με τον επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, Ολεξίι Κουλέμπα.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου εθεάθη να κρατά σημειώσεις κατά την περιοδεία του. Ερωτηθείς ο Κουλέμπα από τον Τζόνσον σχετικά με το πόσοι από αυτούς που είχαν εγκαταλείψει την πόλη επέστρεψαν, απάντησε ότι ο πληθυσμός έχει επιστρέψει στο 60%.

Ο Τζόνσον επισκέφθηκε επίσης μια έκθεση αφιερωμένη στη σφαγή της Μπούτσα, κατέθεσε λουλούδι σε έναν μαζικό τάφο και επισήμανε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο θα στηρίξει την Ουκρανία για όσο χρειαστεί».

Ο Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε επίσης με τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο κατά την διάρκεια της οποίας ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας υποσχέθηκε τη συνεχή υποστήριξή του στη χώρα ρωτώντας πώς θα μπορούσε να βοηθήσει την Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Τζόνσον για την επίσκεψή του και την υποστήριξή του σε με ανάρτηση στο Telegram, αποκαλώντας τον «πραγματικό φίλο της Ουκρανίας».

Πηγή: skai.gr