Κλείσιμο

Το Λονδίνο παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία του Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, ο Ρώσος μεγιστάνας Ρόμαν Αμπράμοβιτς, περιελήφθη στην λίστα κυρώσεων της Βρετανίας σε βάρος της Ρωσίας.

Ο Ρώσος ολιγάρχης, ο οποίος δραστηριοποείται στην Βρετανία εδώ και δύο δεκαετίες, είναι από τα πρόσωπα, των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία «παγώνουν» στο πλαίσιο των κυρώσεων της Βρετανίας σε βάρος της Ρωσίας.

Στις κυρώσεις περιλαμβάνεται η απαγόρευση συναλλαγών με άτομα και επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, ταξιδιωτική απαγόρευση και περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, έχει δηλώσει ότι «δεν μπορεί να υπάρχουν ασφαλή καταφύγια για όσους έχουν υποστηρίξει την άγρια επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία».

Ο Αμπράμοβιτς, ο πιο γνωστός Ρώσος ολιγάρχης της Βρετανίας, ανέλαβε την Τσέλσι το 2003 και έχει δηλώσει ότι θα πουλήσει την ομάδα, με τα «καθαρά έσοδα» να πηγαίνουν προς όφελος των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση είπε ότι η Τσέλσι θα ελέγχεται συνεχώς.

Εκτός του Αμπράμοβιτς παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία άλλων έξι Ρώσων ολιγαρχών. 

Πρόκειται για τον Ιγκόρ Σέτσιν, διευθύνοντα συμβούλο του ρωσικού πετρελαϊκού ομίλου Rosneft, τον Όλεγκ Ντεριπάσκα, ο οποίος έχει μετοχές στον όμιλο En+ Group, τον Ντμίτρι Λεμπέντεφ, πρόεδρο του Συμβουλίου Διευθυντών της Bank Rossiya, τον Αλεξέι Μίλερ, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ενέργειας Gazprom, και τον Νικολάι Τοκάρεφ, πρόεδρο της ρωσικής κρατικής εταιρείας αγωγών Transneft.

Πηγή: skai.gr