Άρχισε η αποχώρηση αμάχων από την Σούμι- Ένα κοριτσάκι στους νεκρούς από βομβαρδισμό νοσοκομείου

Η Ουκρανία ανοίγει σήμερα 7 "ανθρωπιστικούς διαδρόμους" για τους αμάχους που θέλουν να εγκαταλείψουν πόλεις που πολιορκούν οι ρωσικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Μαριούπολης, το λιμάνι στην νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Άμαχοι άρχισαν σήμερα να αποχωρούν από την πόλη Σούμι στη βορειοανατολική Ουκρανία μέσω "ανθρωπιστικού διαδρόμου" για τρίτη ημέρα, έπειτα από συμφωνία για τοπική κατάπαυση του πυρός, δήλωσε παράλληλα ο περιφερειακός κυβερνήτης Ντμίτρο Ζιβίτσκιι.

Μερικές χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν την πολιορκημένη πόλη αυτήν την εβδομάδα βάσει συμφωνιών με τη Ρωσία, η οποία εισέβαλε στις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία. Κόσμος επίσης εγκαταλείπει τους κοντινούς οικισμούς στην Κρασνοπίλια και Τροστιάνετς, πρόσθεσε ο Ζιβίτσκιι.

"Οι οχηματαπομπές (αυτών που απομακρύνονται) φεύγουν. Υπήρξε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός!", σημείωσε.

Παράλληλα ο περιφερειακός κυβερνήτης του Κιέβου Ολέκσιι Κουλέμπα δήλωσε σήμερα σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν χθες, Τετάρτη, από χωριά και πόλεις γύρω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

 Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι, σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου παίδων στη Μαριούπολη

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν από τον ρωσικό βομβαρδισμό παιδιατρικού νοσοκομείου στη Μαριούπολη χθες, Τετάρτη, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές της πόλης αυτής στην Ουκρανία.

"Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι", ανέφεραν οι αρχές στον λογαριασμό τους στο Telegram.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 17 τραυματίες.

Η χώρα δεν θα μετέχει πλέον στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

Η Ρωσία δεν θα μετέχει πλέον στο Συμβούλιο της Ευρώπης, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το υπουργείο προσθέτει στην ανακοίνωσή του ότι το NATO και οι χώρες της ΕΕ υπονομεύουν τον ευρωπαϊκό οργανισμό που προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία.

 Η δημόσια επιχείρηση ENI της Ιταλίας παύει να αγοράζει πετρέλαιο από τη Ρωσία

Η δημόσια εταιρεία ενέργειας της Ιταλίας, η ENI, ανακοίνωσε σήμερα πως αποφάσισε να σταματήσει την αγορά πετρελαίου από την Ρωσία.

Οι εισαγωγές φυσικού αερίου έως τώρα συνεχίζονται κανονικά. Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι όμως έχει διαμηνύσει πως μέχρι τα τέλη του Ιουνίου θα έχει μειώσει κατά 50% τις εισαγωγές ρωσικού αερίου.

Όπως σημειώνει ο ιταλικός Τύπος, πρόκειται για απόφαση που επεκτείνεται σε πεδίο το οποίο δεν είχε θιγεί ακόμη από τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Μόσχας.

H ιταλική εταιρεία εξήγησε με ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ότι «αναστέλλει την υπογραφή νέων συμβολαίων για την αγορά πετρελαίου από την Ρωσία» και παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα του φυσικού αερίου.

Την περασμένη εβδομάδα η ENI ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τον Blue Stream, τον αγωγό που μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Τουρκία. Η ENI ήταν μέτοχος στην κοινοπραξία που λειτουργεί τον αγωγό, μαζί με την Gazprom.

Πηγή: skai.gr