Κλείσιμο

Το Ιράν απορρίπτει τις κατηγορίες των ΗΠΑ, περί απόπειρας δολοφονίας του Τζον Μπόλτον

Σύμφωνα με την Αμερικανική Δικαιοσύνη, ένας 45χρονος Ιρανός Φρουρός της Επανάστασης, ονόματι Σαχράμ Πουρσαφί, ήταν ο ιθύνων νους της απόπειρας δολοφονίας του Τζον Μπόλτον, πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Το Iράν απέρριψε ως "αβάσιμη, πολιτικά υποκινούμενη" την κατηγορία της αμερικανικής δικαιοσύνης σε βάρος ενός Ιρανού για συνωμοσία για τη δολοφονία του Τζον Μπόλτον, συμβούλου εθνικής ασφαλείας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

"Το Ιράν προειδοποιεί με έντονο τρόπο για οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον Ιρανών πολιτών υπό το πρόσχημα αυτών των γελοίων και αβάσιμων κατηγοριών", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναάνι, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Δικαιοσύνη, ένας 45χρονος Ιρανός Φρουρός της Επανάστασης, ονόματι Σαχράμ Πουρσαφί, ήταν ο ιθύνων νους της απόπειρας δολοφονίας του Τζον Μπόλτον, πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ο 45χρονος είχε προσλάβει "εκτελεστή" για την δολοφονία του Τζον Μπόλτον, ο οποίος θα έπαιρνε ως αμοιβή εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Εκτιμάται ότι η δολοφονία θα γινόταν σε αντίποινα για την εξόντωση του Ιρανού Κασέμ Σουλεϊμανί που είχε πέσει νεκρός από αμερικανικά πυρά τον Ιανουάριο του 2020, στη Βαγδάτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ