«Ρεαλιστικός στόχος η απελευθέρωση της Κριμαίας»: Τι δηλώνει στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος της Νότιας Στρατιάς της Ουκρανίας

Ουκρανία, Ρωσία, Κριμαία, Χερσώνα,

Τι δηλώνει αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος της Νότιας Στρατιωτικής Διοίκησης της Ουκρανίας Ναταλία Γκουμενιούκ. 

Στην απεσταλμένη του ΣΚΑΪ στην Ουκρανία Χρύσα Τσίχλη μίλησε η εκπρόσωπος της Νότιας Στρατιωτικής Διοίκησης της Ουκρανίας Ναταλία Γκουμενιούκ, η οποία διέψευσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ευθύνονται για τις εκρήξεις στην Κριμαία. 

Ο διορισθείς από τη Ρωσία κυβερνήτης της Κριμαίας, δήλωσε ότι τουλάχιστον 252 κάτοικοι της γειτονικής πόλης θα μεταφέρονταν σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τον ίδιο από τις εκρήξεις έχουν υποστεί ζημιές περισσότερες από 60 πολυκατοικίες και 20 εμπορικά καταστήματα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε χθες από τις εκρήξεις και 14 τραυματίσθηκαν.

Αναλυτική η συνέντευξη στον ΣΚΑΪ

Υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο ουκρανικός στρατός ευθύνεται για τις εκρήξεις στη ρωσική βάση στην Κριμαία. Πώς σχολιάζετε αυτές τις φήμες; 

ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΚΟΥΜΕΝΙΟΥΚ - Εκπρ. Στρατιωτικής Διοίκησης Νότου Ουκρανίας

Δεν έχουμε σχέση με τις εκρήξεις. Πιθανώς να προκλήθηκαν από μη συμμόρφωση με τα μέτρα ασφαλείας ορισμένων προσώπων. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναμένουμε ότι θα κατηγορηθούν ξανά οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.  

Είναι ρεαλιστικός στόχος αυτή τη στιγμή η απελευθέρωση της Κριμαίας; 

ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΚΟΥΜΕΝΙΟΥΚ: Για εμάς, αυτός είναι πάντα ένας ρεαλιστικός στόχος. 

Το μόνο ερώτημα είναι ο χρόνος που θα χρειαστεί, και σε ποιο βαθμό ο κατακτητής θα είναι έτοιμος να επαναλάβει τη χειρονομία "καλής θέλησης" (αποχώρηση), στην οποία προχώρησε στο Φιδονήσι.

Πώς απαντά ο ουκρανικός στρατός στις επιθέσεις που κάνουν οι Ρώσοι μέσα από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια; 

ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΚΟΥΜΕΝΙΟΥΚ: Στην πράξη, δεν μπορούμε να χτυπήσουμε τα όπλα που βρίσκονται μέσα στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, καθώς αυτό αποτελεί κίνδυνο όχι μόνο γι' αυτήν την περιοχή, αλλά είναι πολύ επικίνδυνο με καταστροφικές συνέπειες για όλον τον κόσμο.

Επομένως, αυτές οι επιθέσεις εξουδετερώνονται με διαφορετικό τρόπο, αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω πώς…


 

Πηγή: skai.gr