Το Fox News πληρώνει ιλιγγιώδη αποζημίωση για ψευδείς ειδήσεις στις αμερικανικές εκλογές

Σε έναν διακανονισμό της τελευταίας στιγμής πριν από τη δίκη, το δίκτυο συμφώνησε να πληρώσει 787,5 εκατομμύρια δολάρια -περίπου τα μισά από τα 1,6 δισ. δολάρια που αρχικά ζητούσε η Dominion.

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εταιρεία που παρέχει τα μηχανήματα καταμέτρησης των ψήφων στις αμερικανικές εκλογές, Dominion, ήρθε το αμερικανικό συντηρητικό δίκτυο Fox News, το οποίο κατηγορήθηκε για συκοφαντική δυσφήμιση σχετικά με αναφορές του για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Σε έναν διακανονισμό της τελευταίας στιγμής πριν από τη δίκη, το δίκτυο συμφώνησε να πληρώσει 787,5 εκατομμύρια δολάρια -περίπου τα μισά από τα 1,6 δισ. δολάρια που αρχικά ζητούσε η Dominion.

Η Dominion υποστήριξε ότι υπέστη βλάβη από τη διάδοση ψευδών ισχυρισμών εκ μέρους του Fox ότι υπήρξε νοθεία σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2020.

Χάρη στη συμφωνία, στελέχη του Fox, όπως ο Ρούπερτ Μέρντοκ, δεν αναγκάζονται να καταθέσουν στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία η συμφωνία δεν είναι υποχρεωτικό να πάρει έγκριση από τον δικαστή που θα δίκαζε την υπόθεση.

Σε ανακοίνωσή του το Fox News αναφέρει ότι η συμφωνία πριν από τη δίκη -μια από τις πιο πολυαναμενόμενες τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ- αποτυπώνει τη «δέσμευσή του στα υψηλά δημοσιογραφικά πρότυπα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dominion, Τζον Πούλος, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι η συμφωνία περιελάμβανε την παραδοχή εκ μέρους του Fox ότι «είπε ψέματα, προκαλώντας τεράστια ζημιά στην εταιρεία μου».

Ο Τζάστιν Νέλσον, δικηγόρος του Dominion, είπε στους δημοσιογράφους ότι «η αλήθεια έχει σημασία».

«Τα ψέματα έχουν συνέπειες», πρόσθεσε. «Πριν από πάνω από δύο χρόνια, ένας χείμαρρος ψεμάτων σάρωσε την Dominion σε ολόκληρη την Αμερική σε ένα εναλλακτικό σύμπαν θεωριών συνωμοσίας, προκαλώντας σοβαρή ζημιά στη Dominion και στη χώρα».

Ο κ. Νέλσον πρόσθεσε ότι για «να αντέξει η δημοκρατία», οι Αμερικανοί πρέπει να «μοιράζονται τη δέσμευσή τους στα γεγονότα».

Πηγή: skai.gr