Tο φάντασμα της ακροδεξιάς απειλεί την Ιταλία και τρομάζει την Ε.Ε - Το προφίλ της «σκληροπυρηνικής» Τζόρτζια Μελόνι

Με το σύνθημά της υπέρ της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας και τις επικρίσεις της κατά της Ε.Ε η 45χρονη πολιτικός προσέλκυσε την ψήφο των απογοητευμένων και αγανακτισμένων Ιταλών εκλογέων

Εάν οι σφυγμομετρήσεις στην Ιταλία επιβεβαιωθούν, η Τζόρτζια Μελόνι θα είναι η πρώτη ακροδεξιά πρωθυπουργός της χώρας μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ίδια πάντως προσπάθησε συστηματικά το τελευταίο διάστημα να εμφανισθεί πιο μετριοπαθής και να αποτινάξει το σκληρό πολιτικό προφίλ της. Με το σύνθημά της υπέρ της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας και τις επικρίσεις της κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται ότι προσέλκυσε την ψήφο των απογοητευμένων και αγανακτισμένων Ιταλών εκλογέων.

«Είμαι η Τζόρτζια, είμαι γυναίκα, είμαι μητέρα, είμαι Ιταλίδα και είμαι χριστιανή και δεν μπορείτε να μου τα πάρετε», λέει στους ψηφοφόρους της 45χρονη πολιτικός, η οποία θεωρείται μία από τις πιο σκληροπυρηνικές εκδοχές της ακροδεξιάς στην Ιταλία.

Στο κόμμα της, συνυπάρχουν ακόμα και επίγονοι του Μουσολίνι, απεχθάνεται καθετι διαφορετικό… και δεν το κρύβει:

«Γιατί η οικογένεια είναι εχθρός, η εθνική ταυτότητα είναι εχθρός, το φύλο είναι εχθρός. Οτιδήποτε μας προσδιορίζει, γι' αυτούς, είναι εχθρός. Θέλουν εμάς να είμαστε γονέας 1, γονέας 2, ΛΟΑΤΚΙ φύλο, πολίτης Χ, κώδικες… Αλλά δεν είμαστε κώδικες, είμαστε άνθρωποι και θα υπερασπιστούμε την ταυτότητά μας»,  είχε δηλώσει το 2019

Το βάφτισε τα Αδέλφια της Ιταλίας, με στίχους από τον εθνικό ύμνο της Ιταλίας και  οι ιστορίες συνομωσίας με τις οποίες σκιαμαχεί κρύβουν και έναν …Σόρος: «Το νομοσχέδιο Μετανάστευσης, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται όσοι χρησιμοποίησαν την παράνομη μετανάστευση, για να ολοκληρώσουν το μεγάλο σχέδιο της οικονομικής κερδοσκοπίας, για να στερήσουν από έθνη και λαούς την ταυτότητά τους. Γιατί χωρίς ρίζες, είσαι σκλάβος και όταν είσαι σκλάβος υπηρετείς τα συμφέροντα του Σόρος».

Για τη Μελόνι, όπως και για κάθε ακροδεξιό κόμμα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες βοηθάνε να ρίξουν πιο εύκολα τα δίχτυα του λαϊκισμού και να εγκλωβίσουν τους πολίτες, χωρίς βέβαια να προσφέρουν ποτέ λύσεις.

Θιασώτης του  ευρωσκεπτικισμού η Μελόνι βρισκει μία ακόμη ευκαιρία με αφορμή την ενεργειακή κρίση να σταθεί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δελεάζοντας όσους στενάζουν από τις συνέπειες της κρίσης.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που τον περασμένο χρόνο ήταν απασχολημένη με διάφορα θέματα όπως το μαγείρεμα εντόμων, δεν σκέφτηκε να μελετήσει μια σοβαρή στρατηγική για να έχει ένα σοβαρό σχέδιο για τον ενεργειακό εφοδιασμό», έλεγε  τον περασμένο Αύγουστο

Το αποτέλεσμα της κάλπης θα δείξει τελικά κατά πόσο οι Ιταλοί μπορέσαν να αντισταθούν στις σειρήνες της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού, που ήχησαν μέσα από την η 45χρονη αρχηγό των ακροδεξιών Αδελφών της Ιταλίας…

Πηγή: skai.gr