Θεαματικό 3D animation βίντεο δείχνει το ασύλληπτο βάθος που φέρεται να έφθασε το Titan 

Το βίντεο, που διαδόθηκε γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλεί δέος, δίνοντας ένα μέτρο του το πόσο «μικροί» είμαστε

Εν μέσω των απεγνωσμένων προσπαθειών για τη διάσωση των πέντε επιβατών που έχουν παγιδευτεί στο υποβρύχιο Titan, και με το χρόνο για τη διάσωσή τους να τελειώνει, αν δεν έχει τελειώσει, στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει το ασύλληπτο βάθος που φέρεται να έχει  φθάσει το Titan.

Το βίντεο, που διαδόθηκε γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλεί δέος, δίνοντας ένα μέτρο του πόσο «μικροί» είμαστε. 

Το 3D βίντεο, που δημιουργήθηκε από την ισπανική εταιρεία κινουμένων σχεδίων MetaBallStudios, απεικονίζει ένα θαλάσσιο τοπίο γεμάτο με βυθισμένα παγκόσμια ορόσημα, λες και όλοι οι θησαυροί της Γης να έχουν χαθεί κάτω από τη θάλασσα σε μια νέα «Ατλαντίδα». 

Ενώ το βίντεο κατεβαίνει στα ψηφιακά βάθη, περνά από διάφορα παγκόσμια ορόσημα καμωμένα από το ανθρώπινο χέρι, όπως το... μικροσκοπικό συγκριτικά Άγαλμα της Ελευθερίας (93 μέτρα), τον Πύργο του Άιφελ (300 μέτρα) και τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα (828 μέτρα) ή φυσικά ορόσημα όπως ο πυθμένας του Νότιου Ωκεανού (3.270 μέτρα).

Τελικά, ο θεατής μεταφέρεται στα συντρίμμια του Τιτανικού, περίπου 3.700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, στον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού - όπου οι διασώστες υποψιάζονται ότι το Titan έχει παγιδευτεί μετά την εξαφάνισή του την Κυριακή.

Πηγή: skai.gr