Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Σολτς: Αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την Ουκρανία ζήτησε ο Γερμανός καγκελάριος

Ο γερμανός καγκελάριος καταδίκασε τις ρωσικές επιθέσεις κατά των μη στρατιωτικών υποδομών στην Ουκρανία και τόνισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς ζήτησε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων για να επιτραπεί μία «διπλωματική λύση» στην Ουκρανία κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον επικεφαλής του Κρεμλίνου, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

Ο γερμανός καγκελάριος καταδίκασε τις ρωσικές επιθέσεις κατά των μη στρατιωτικών υποδομών στην Ουκρανία κατά την διάρκεια της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας, της πρώτης από τα μέσα Σεπτεμβρίου, διάρκεια μίας ώρας. Tόνισε επίσης την αποφασιστικότητα της Γερμανίας να στηρίξει την Ουκρανία για να διασφαλίσει την αμυντική της ικανότητα έναντι της ρωσικής επιθετικότητας.

Το Κρεμλίνο με τη σειρά του είπε σύμφωνα με το Reuters, ότι ο Πούτιν ανέφερε στην επικοινωνία του με τον Όλαφ Σολτς ότι η γερμανική και η δυτική γραμμή στην Ουκρανία ήταν «καταστροφική» και κάλεσε το Βερολίνο να επανεξετάσει την προσέγγισή του. 

Οι δύο άνδρες συζήτησαν την παγκόσμια επισιτιστική κατάσταση, η οποία παραμένει υπό πίεσιν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας.

Σολτς και Πούτιν συμφώνησαν «να παραμείνουν σε επαφή».

Πηγή: skai.gr