Κίεβο: «Ματωμένα πακέτα» που περιείχαν μάτια ζώων εστάλησαν σε πρεσβείες μας στην Ευρώπη

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού ΥΠΕΞ έκανε λόγο για «μια καλά σχεδιασμένη εκστρατεία τρόμου και εκφοβισμού των πρεσβειών και του πρόξενου της Ουκρανίας» - Λήψη μέτρων από τις ξένες κυβερνήσεις ζητά ο Κουλέμπα 

Αρκετές πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ευρώπη έχουν λάβει «ματωμένα πακέτα» τα οποία περιείχαν μάτια ζώων, ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο σε ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, τέτοια πακέτα έχουν λάβει οι πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Κροατία και την Ιταλία, όπως επίσης τα γενικά προξενεία της χώρας στην Νάπολη (Ιταλία), την Κρακοβία (Πολώνια) και το προξενείο στο Μπρνο (Τσεχία).

Ο Νικολένκο διευκρίνισε ότι τα πακέτα αυτά, τα οποία είχαν περιχύσει με ένα υγρό με ιδιαίτερο χρώμα και μυρωδιά, έφτασαν στις ουκρανικές πρεσβείες μετά τη σειρά επιστολών- βόμβα που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ισπανία.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού ΥΠΕΞ έκανε λόγο για «μια καλά σχεδιασμένη εκστρατεία τρόμου και εκφοβισμού των πρεσβειών και του πρόξενου της Ουκρανίας» και επανέλαβε την δήλωση του Ουκραμου ΥΠΕΞ ότι «αυτές οι προσπάθειες είναι μάταιες. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αποτελεσματικά για τη νίκη της Ουκρανίας». 

Ο Νικολένκο δήλωσε επίσης ότι η είσοδος στο διαμέρισμα του πρεσβευτή στο Βατικανό είχε υποστεί βανδαλισμό ενώ πηγή της πρεσβείας στη Ρώμη δήλωσε ότι μπροστά από την πόρτα είχαν τοποθετηθεί ανθρώπινα περιττώματα.

Η πρεσβεία στις ΗΠΑ έλαβε επιστολή που περιείχε επικριτικό άρθρο για την Ουκρανία, ανέφερε ο ίδιος. Η επιστολή, όπως και οι περισσότερες από τις άλλες, προερχόταν από μία ευρωπαϊκή χώρα, δήλωσε ο ίδιος, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Με εντολή του ΥΠΕΞτου Ντμίτρι Κουλέμπα, σε όλες οι ουκρανικές πρεσβείες και προξενεία στο εξής θα υπάρχουν ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας.

«Καλούμε τις ξένες κυβερνήσεις να εγγυηθούν τη μέγιστη προστασία των ουκρανικών διπλωματικών θεσμών σύμφωνα με τη σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις» καταλήγει η ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών. 

Πηγή: skai.gr