Τι συμβαίνει με την υγεία του Ερντογάν: Η πρώτη του δήλωση μετά τις φήμες ότι πέθανε

Σάλος προκλήθηκε χθες στην Τουρκία μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν στο twitter ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέστη εγκεφαλικό και πέθανε. Μετά την παραγγελία εισαγγελικής έρευνας για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε την εμφάνισή του και σε υποδοχή πρεσβευτών και σε ομιλίες αποδεικνύοντας ότι είναι…ζωντανός. 

Αν και υπάρχει όντως μια διαφορετική εικόνα του Ερντογάν τα τελευταία χρόνια, καθώς δείχνει κουρασμένος, τέτοια σενάρια κυκλοφορούν συχνά πυκνά στη γειτονική χώρα. Πολλώ δε μάλλον χθες που ήταν και η επέτειος των 19 χρόνων από τότε που ο Τούρκος πρόεδρος ανέλαβε την εξουσία. 

Στην πρώτη του δήλωση μετά τις φήμες, ο Ερντογάν, εμφανώς καταβεβλημένος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει για την ανάπτυξη της χώρας. «Από την ημέρα που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας κάναμε μεγάλη προσπάθεια στην ανάπτυξη των υποδομών της και συνεχίζουμε δίχως να υποχωρούμε από τον στόχο αυτό. Παράλληλα με την προσπάθεια στο εσωτερικό κάνουμε την ίδια προσπάθεια και στο εξωτερικό για τις θέσεις της χώρας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σημειώνεται ότι μετά το όργιο φημών για την υγεία του, σημειώθηκαν κλυδωνισμοί για το τουρκικό νόμισμα. Η λίρα υποχώρησε κατά 2%, ωστόσο στη συνέχεια ανέκαμψε. 

Πάντως όπως σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» εδώ και καιρό ακόμα και διπλωμάτες λένε ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι ασθενής και είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να φτάσει στις εκλογές του 2023. 


 

Πηγή: skai.gr