Κλείσιμο

Τη σημασία της μάχης για το Σεβεροντονιέτσκ επισημαίνει το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Η Ρωσία έχει εντείνει τις επιχειρήσεις της στο Ντονμπάς καθώς επιδιώκει να περικυκλώσει το Σεβεροντονιέτσκ, το Λιστσάνσκ και το Ρουμπίζνε, αναφέρει σε ενημέρωσή του το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Αυτή τη στιγμή, προσθέτει η ενημέρωση, μεταξύ του βορείου και του νοτίου άξονα αυτής της επιχείρησης μεσολαβούν περίπου 25 χιλιόμετρα εδάφους υπό ουκρανικό έλεγχο.

Σημειώνεται πως έχει υπάρξει δυνατή ουκρανική αντίσταση με δυνάμεις που επανδρώνουν καλά οχυρωμένες αμυντικές θέσεις, ενώ οι στρατιώτες της Επιχείρησης Ενιαίας Δύναμης του ουκρανικού στρατού που βρίσκονται εδώ και χρόνια στην περιοχή πιθανότατα διατηρούν αποτελεσματική διοίκηση και έλεγχο αυτούς του μετώπου.

Οι Ρώσοι πάντως έχουν κάποιες κατά τόπους επιτυχίες, κυρίως λόγω της συγκέντρωσης μονάδων πυροβολικού.

Η ενημέρωση από το βρετανικό υπουργείο καταλήγει με την επισήμανση ότι η κατάληψη του θύλακα του Σεβεροντονιέτσκ θα έφερνε υπό ρωσική κατοχή ολόκληρη την επαρχία του Λουχάνσκ.

Ενώ αυτή είναι η κύρια επιχείρηση των Ρώσων, είναι μόνο ένα μέρος της προσπάθειας κατάληψης του Ντονμπάς. Αν η γραμμή μετώπου του Ντονμπάς μετακινηθεί κι άλλο προς τα δυτικά, τότε οι γραμμές επικοινωνίας των Ρώσων θα επεκταθούν και πιθανότατα οι δυνάμεις τους θα έρθουν αντιμέτωπες με περαιτέρω επιμελητειακές δυσκολίες ανεφοδιασμού, αναφέρει το Λονδίνο.

Πηγή: skai.gr