Τι απέγιναν τα παιδιά που κατηγόρησαν για παιδεραστία τον Μάικλ Τζάκσον

Το ντοκιμαντέρ «Αφήνοντας την Νέβερλαντ» φέρνει στο προσκήνιο τα δύο παιδιά που κατηγόρησαν τον βασιλιά της ποπ για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνος βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του. 

Το ντοκιμαντέρ αφηγείται τις ιστορίες των Γουέιντ Ρόμπσον και Τζέιμς Σέιφτσακ που αποφάσισαν να λύσουν την σιωπή τους χρόνια μετά τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον το 2009. Ωστόσο, τα δύο παιδιά, που κατηγόρησαν ανοιχτά την δεκαετία του 1990 και του 2000 το ποπ είδωλο για παιδεραστία, παραμένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

Η πρώτη υπόθεση παιδεραστίας εναντίον του Τζακσον ξεκίνησε από τον 12χρονο Τζόρνταν Τσάντλερ το 1993. Ο πατέρας του 12χρονου, Έβαν Τσάντλερ θεώρησε ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε με τον σούπερ σταρ όταν εκείνος έμεινε μόνος με το παιδί στη διάρκεια μουσικών βραβείων στο Μονακό. Όπως ισχυρίστηκε αργότερα ο οδοντίατρος Έβαν Τσάντλερ ο γιος του είχε δώσει λεπτομέρειες της κακοποίησης του κατά τη διάρκεια αναισθησίας για μία οδοντική επέμβαση. 

Αν και η μητέρα του Τσάντλερ αρχικά αρνήθηκε ότι υπήρχε περίπτωση ο τραγουδιστής να έχει κακοποιήσει τον γιο της εντούτοις ο Έβαν Τσάντλερ, που βρισκόταν σε μία δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του παιδιού, απείλησε τον Τζάκσον ότι θα πάει την υπόθεση στο δικαστήριο. Μάλιστα ζήτησε από την νομική ομάδα του 20 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση και πήγε το παιδί σε ψυχίατρο, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν ενδείξεις κακοποίησης. 

Μετά την παρέμβαση ψυχιάτρου οι αμερικανικές αρχές υποχρεώθηκαν να κινητοποιηθούν. Έκαναν επιδρομή στο σπίτι του Τζάκσον στην Νέβερλαντ χωρίς να βρουν στοιχεία. Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις ο τραγουδιστής αποφάσισε να συμβιβαστεί εκτός δικαστηρίου με την οικογένεια και τους παραχώρησε 20 εκατ. δολάρια, χωρίς ποτέ να αποδεχθεί ότι κακοποίησε τον 12χρονο. 

Ο Τζόρνταν Τσάντλερ αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας και αποφεύγει εδώ και 24 χρόνια να μιλήσει ανοιχτά για όσα συνέβησαν. Επίσης ποτέ δεν έγιναν γνωστοί οι όροι της εξωδικαστικής συμφωνίας του με τον τραγουδιστή. Ωστόσο, ο Τσάντλερ φέρεται να σταμάτησε να μιλάει και στους δύο γονείς του μετά το 1994. 

Το 2005 έφυγε στο εξωτερικό προκειμένου να μην καταθέσει σε άλλη δίκη εναντίον του Τζάκσον για παιδεραστία. Αρκετοί τότε θεώρησαν ότι δεν ήθελε να παραδεχτεί δημόσια πώς η οικογένεια του παγίδευσε τον τραγουδιστή με σκοπό να κερδίσει εκατομμύρια. Το 2206 αποκαλύφθηκε ότι μήνυσε και κέρδισε την επιβολή περιοριστικών μέτρων εναντίον του πατέρα του με την κατηγορία ότι προσπάθησε να τον σκοτώσει στο ξύλο. 

Τελικά ο πατέρας του αυτοκτόνησε το 2009 λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον χωρίς να αφήσει κάποιο σημείωμα. Ο Τζόρνταν Τσάντλερ φέρεται να έχει αλλάξει ταυτότητα και να ζει στην Νέα Υόρκη. 

Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, Νταν Ριντ παραδέχθηκε ότι προσπάθησε να τον προσεγγίσει προκειμένου να μιλήσει αλλά υποστήριξε ότι «δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στον Τζόρνταν. Κάναμε έρευνα για να τον βρούμε αλλά αποφασίσαμε να μην πιέσουμε άλλο γιατί φαίνεται ότι προς το παρόν θέλει να παραμείνει κρυμμένος».

Η υπόθεση του Γκάβιν Αρβίζο

Ο 13χρονος τότε Γκάβιν Αρβίζο έγινε γνωστός παγκοσμίως όταν εμφανίστηκε το 2003 σε ένα ντοκιμαντέρ με τον Μάικλ Τζάκσον με τον τίτλο «Ζώντας με τον Μάικλ Τζάκσον». Σε μία σκηνή μάλιστα κρατάει από το χέρι τον τραγουδιστή ο οποίος εξομολογείται: «Δεν είναι σεξουαλικό. Κοιμόμαστε. Τα βάζω στα κρεβάτια τους. Είναι πολύ ελκυστικό, πολύ γλυκό. Τα παιδιά θέλουν να αγαπηθούν, να αγγιχθούν να κρατηθούν». 

Ο Αρβίζο, ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει στη μάχη με τον καρκίνο, γνώστη τον βασιλιά της ποπ σε ηλικία 10 ετών σε ένα από τα νοσοκομεία που νοσηλευόταν. Ο Μάικλ Τζάκσον έγινε αμέσως φίλος μαζί του, του έστελνε δώρα και τον προσκαλούσε να μένει στο σπίτι του. Τον Ιούνιο του 2003, όμως, τον κατηγόρησε δημόσια για σεξουαλική κακοποίηση και η υπόθεση πήγε στο δικαστήριο. 

Στο δικαστήριο, που έγινε το 2005, ο Γκάβιν Αρβίζο και ο μικρότερος αδερφός του παραδέχθηκαν ότι ο τραγουδιστής τους έδειχνε ταινίες πορνό, τους έδινε αλκοόλ, είχε αυνανιστεί μπροστά τους και είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τον 13χρονο. Τελικά τον Ιούνιο του 2005 ο Μάικλ Τζάκσον κρίθηκε αθώος. 

Μετά τη δίκη ο Αρβίζο συνέχισε τη ζωή του μακριά από την δημόσια ζωή, έκανε αρκετές δουλειές και σπούδασε. Το 2013 φέρεται να παντρεύτηκε μία δασκάλα. 

Ο Νταν Ριντ ανέφερε ότι επικοινώνησε και με τον Αρβίζο προκειμένου να πει την ιστορία του μπροστά στην κάμερα. «Έγραψα στον Γκάβιν ένα πολύ μακρύ και προσεκτικά διατυπωμένο γράμμα. Ελπίζω πολύ να ακούσω νέα του αλλά ποτέ δεν απάντησε», παραδέχθηκε ο σκηνοθέτης. 

Πηγή: skai.gr