Τέσσερις Παλαιστίνιοι νεκροί και τουλάχιστον 13 τραυματίες σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν - Φωτογραφίες

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς και 13 τραυματίες, εκ των οποίων τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση

Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 13 τραυματίστηκαν σήμερα στη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, δήλωσε ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας.

“Η κατάσταση στον καταυλισμό (Παλαιστίνιων προσφύγων) της Τζενίν είναι κρίσιμη”, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Μάι αλ Κάιλα σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι ο ισραηλινός στρατός έριξε δακρυγόνα μέσα στην παιδιατρική κλινική νοσοκομείου.
 

παλ

Ο υπουργός έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς και 13 τραυματίες, εκ των οποίων τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

“Οι δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν επιχείρηση στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν. Λεπτομέρειες θα δοθούν αργότερα”, επεσήμανε ο στρατός στον λογαριασμό του στο Telegram.
 

παλ

Με τους σημερινούς θανάτους, ανεβαίνει σε 24 ο αριθμός των Παλαιστινίων, πολιτών ή μελών ένοπλων οργανώσεων, που έχουν σκοτωθεί από την αρχή του έτους σε βίαια επεισόδια με τις ισραηλινές δυνάμεις ή εποίκους.

Το 2022 ήταν η πιο φονική χρονιά για τη Δυτική Όχθη μετά το τέλος της δεύτερης Ιντιφάντας (2000-2005), σύμφωνα με τον ΟΗΕ. To AFP καταμέτρησε περισσότερους από 200 νεκρούς Παλαιστίνιους.
 

παλ

Έπειτα από σειρά αντιισραηλινών επιθέσεων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2022 ο ισραηλινός στρατός έχει αυξήσει τις επιχειρήσεις του στη Δυτική Όχθη, κυρίως στη Τζενίν και τη Ναμπλούς, προπύργια ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων.
 

παλ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ