#teşekkürleryunanistan: Οι Τούρκοι χρήστες του Twitter ευχαριστούν τους Ελληνες διασώστες

Η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης, στην επαρχία Χατάι της Αντιόχειας έχει διασώσει μέχρι τώρα τέσσερα άτομα, ένα αγόρι 15 ετών, έναν άνδρα 50 ετών και δύο κορίτσια 9 και 6 ετών

Στο hastag #teşekkürleryunanistan (#ΕυχαριστουμεΕλλάδα) οι Τούρκοι χρήστες του Twitter – από πολιτικούς και καλλιτέχνες μέχρι απλούς πολίτες – ευχαριστούν την ελληνική αποστολή που επιχειρεί στα ερείπια των δύο φονικών σεισμών της Δευτέρας.

Ενδεικτικά, ο χρήστης @selcukdemir3 ανήρτησε μία εικόνα από την διάσωση χθες ενός 6χρονου κοριτσιού στην επαρχία Χατάι της Αντιόχειας και την λεζάντα: «Αγαπητοί Ελληνες, ποτέ δεν θα ξεχάσω αυτή την εικόνα. Έχετε έναν Τούρκο φίλο στην Ανατολία. Σας αγαπώ, να προσέχετε»
 

Η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης, στην επαρχία Χατάι της Αντιόχειας έχει διασώσει τέσσερα άτομα, ένα αγόρι 15 ετών, έναν άνδρα 50 ετών και δύο κορίτσια 9 και 6 ετών. 

Πρίν λίγη ώρα αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη και η δεύτερη ομάδα της EMAK για την Τουρκία.

«Ας λέει ο καθένας ότι  θέλει, ας τρώγονται οι πολιτικοί, ξέρουμε ποιος είναι τι. Ευχαριστούμε Ελλάδα» τουίταρε ο χρήστης @Nilayiii
 

«Ένας γενναίος εχθρός είναι καλύτερος από έναν άθλιο φίλο» γράφει ένας άλλο, με βίντεο από τους Έλληνες διασώστε να αγκαλιάζονται συγκινημένοι μετά τη διάσωση. 

«Η φιλία μας δεν πρέπει να περιοριστεί στα ερείπια του σεισμού» τουίταρε ο χρήστης @kuzgunikarga34


«Η χαρά που νιώσαμε όταν οι Έλληνες διασώστες έσωσαν ένα 6χρονο παιδί, χαιρόμαστε που σας έχουμε εδώ» έγραψε ένας άλλος χρήστης με βίντεο από το Χατάι. 

«Φίλος είναι αυτός που βρίσκεται μαζί σου στα δύσκολα. Ευχαριστώ Ελλάδα» τουίταρε ο χρήστης @1965_TC

Τα μέλη της πρώτης ελληνικής αποστολής που επιχειρούν σε διαφορετικά σημεία συνεχίζουν για δεύτερη μέρα τις προσπάθειες τους κόντρα στον χρόνο και την παγωνιά.

Πηγή: skai.gr