«Περάστε μια νύχτα στο Προεδρικό Μέγαρο της Ταϊβάν» και... εντελώς δωρεάν υποβάλλοντας αίτηση!

Όλοι οι πολίτες άνω των 20 ετών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για διαμονή στη σουίτα μέσα στο Lixing Building, μια διώροφη κατασκευή δίπλα στο γραφείο του Προέδρου στο συγκρότημα του Προεδρικού Μεγάρου.

Η δράση «Περάστε μια νύχτα στο Προεδρικό Μέγαρο της Ταϊβάν», η οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2019, και ανεστάλη από το 2020 λόγω της πανδημίας COVID-19, ξεκινά ξανά και αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία για όλο τον κόσμο να γνωρίσει από κοντά την Ταϊβάν!

Όλοι οι πολίτες άνω των 20 ετών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για διαμονή στη σουίτα μέσα στο Lixing Building, μια διώροφη κατασκευή δίπλα στο γραφείο του Προέδρου στο συγκρότημα του Προεδρικού Μεγάρου.

Το ιστορικό κτίριο, το οποίο χτίστηκε το 1919 κατά την περίοδο της ιαπωνικής αποικιοκρατίας και χρησίμευσε για πρώτη φορά ως γραφείο του Ιάπωνα γενικού κυβερνήτη της Ταϊβάν, μετατράπηκε σε Προεδρικό Μέγαρο το 1950.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2023, αναμένεται να προσφέρει σε έως και 20 επισκέπτες την ευκαιρία να περάσουν μια νύχτα στο ιστορικό κτήριο, με όχι περισσότερους από δύο επισκέπτες ανά βράδυ.

Όσοι επιλεγούν, θα μείνουν για μία νύχτα σε σουίτα με πρωινό το επόμενο πρωί.

Εν τω μεταξύ, οι τουρίστες καλούνται να μετατρέψουν τη διαμονή τους στο Προεδρικό Γραφείο και επιλεγμένα ταξιδιωτικά θέματα σε βίντεο σε κάποια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα θέματα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τους σιδηρόδρομους της χώρας, τον πολιτισμό Hakka, την κουζίνα και την αρχιτεκτονική, σύμφωνα με το γραφείο.

Ταϊβάν


Η καμπάνια προσέλκυσε 167 αιτήσεις από 33 χώρες το 2019, με τα διαφημιστικά βίντεο που παράγονται από τους νικητές να έχουν περισσότερες από 30 εκατομμύρια προβολές στο διαδίκτυο.

Αυτή τη φορά, οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν εδώ μέσω αγγλόφωνης ιστοσελίδας.

Οι υποψήφιοι καλούνται να ανεβάσουν ένα μικρό βίντεο, διάρκειας έως 90 δευτερόλεπτα, για να εκφράσουν τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν να επισκεφθούν την Ταϊβάν.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Ιουνίου και ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Αύγουστο.

Πηγή: euractiv.gr