Τα ταξίδια του Titan στο ναυάγιο του Τιτανικού - Βίντεο

Στο παρελθόν το υποβρύχιο έχει κάνει «ταξίδια» στο ναυάγιο του Τιτανικού, τα οποία η εταιρία έχει καταγράψει και παρουσιάζει σε βίντεο που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα της

Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η προσπάθεια εντοπισμού του υποβρυχίου Titan της εταιρίας Oceangate, το οποίο μπήκε στο νερό με πενταμελές πλήρωμα για να εξερευνήσει το ναυάγιο του Τιτανικού αλλά τα ίχνη του χάθηκαν μία ώρα και 45 λεπτά μετά την κατάδυσή του.

Στο παρελθόν το υποβρύχιο έχει κάνει «ταξίδια» στο ναυάγιο του Τιτανικού, τα οποία η εταιρία έχει καταγράψει και παρουσιάζει σε βίντεο που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα της.

Το Titan είναι ένα σκάφος χωρητικότητας πέντε ατόμων που όπως αναφέρει η εταιρία, κατασκευάστηκε «για επιτόπια έρευνα και επιθεώρηση, έρευνα και συλλογή δεδομένων, παραγωγή ταινιών και μέσων ενημέρωσης και βαθιές δοκιμές υλικού και λογισμικού».

Συνήθως, κάθε κατάδυση έχει έναν πιλότο, τρεις επισκέπτες και έναν οδηγό. Μόλις αυτά τα άτομα βρίσκονται μέσα στο υποβρύχιο, η καταπακτή κλείνει με βίδες από έξω και πρέπει να ανοίξει ξανά από έξω. Η κάθοδος από την επιφάνεια στον Τιτανικό διαρκεί συνήθως τρεις ώρες, με την πλήρη κατάδυση να διαρκεί περίπου οκτώ ώρες. 

Καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, το υποβρύχιο εκπέμπει ένα σήμα ασφαλείας κάθε 15 λεπτά που παρακολουθείται από το πλήρωμα που βρίσκεται πάνω στο νερό. Το σκάφος και το πλήρωμα επιφανείας μπορούν επίσης να επικοινωνούν μέσω σύντομων μηνυμάτων κειμένου.

Ο συγγραφέας τεχνολογίας και ρεπόρτερ Ντέιβιντ Πόγκ, ο οποίος πήρε μέρος στην αποστολή του 2022 για τις ανάγκες μιας εκπομπής του CBS News, δήλωσε ότι όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στο Titan υπογράφουν μια βεβαίωση ότι εν γνώση τους μπαίνουν σε ένα «πειραματικό» σκάφος «που δεν έχει εγκριθεί ή πιστοποιηθεί από κανένα ρυθμιστικό φορέα και μπορεί να οδηγήσει σε σωματικό τραυματισμό, αναπηρία, συναισθηματικό τραύμα ή θάνατο».
 

Πηγή: skai.gr