Τα στρατεύματα του Πούτιν καταρρίπτουν δικό τους ελικόπτερο στη Χερσώνα – Δείτε το συγκλονιστικό video

Το ελικόπτερο Ka-52 «Alligator», το οποίο κοστίζει περίπου 12 εκατομμύρια λίρες, καταρρίφθηκε στη Χερσώνα, όπως αποκάλυψε το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας

Οι «αδέξιες» δυνάμεις του Πούτιν, όπως γράφει η «Daily Mail», κατέρριψαν το δικό τους ελικόπτερο στην Ουκρανία, αφού κατά λάθος άρχισε να πυροβολεί τα δικά του στρατεύματα!

Το ελικόπτερο Ka-52 «Alligator», το οποίο κοστίζει περίπου 12 εκατομμύρια λίρες, καταρρίφθηκε στη Χερσώνα, όπως αποκάλυψε το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας. 

Οι στρατιωτικοί επικεφαλής αστειεύτηκαν ότι επρόκειτο για «χειρονομία καλής θέλησης» από τις δυνάμεις εισβολής. Ανέφεραν ότι τρία από τα ελικόπτερα πέταξαν πάνω από την περιοχή και άρχισαν να πυροβολούν τα ρωσικά στρατεύματα που βρίσκονταν από κάτω. Εκείνοι ανταπέδωσαν τα πυρά και κατέρριψαν ένα από τα ελικόπτερα. Πρόκειται για το τελευταίο ντροπιαστικό πλήγμα για τους άνδρες του Πούτιν, σύμφωνα με τη «Daily Mail». 

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία κατέρριψε το δικό της μαχητικό αεροσκάφος Su-34M στην Ουκρανία. Οι στρατιώτες προσπαθούσαν να στοχεύσουν τους εκτοξευτές πυραύλων HIMARS, που έδωσαν οι ΗΠΑ και οι οποίοι έχουν προκαλέσει χάος στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις. 

Η κατάρριψη του ελικοπτέρου συνέβη την ώρα που το ουκρανικό πυροβολικό έπληξε μια στρατηγική γέφυρα, η οποία είναι απαραίτητη για τον ανεφοδιασμό των δυνάμεών της από τη Μόσχα, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα πυραύλων ακριβείας που προμηθεύτηκαν οι ΗΠΑ.

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε τη γέφυρα Antonivskyi, που διασχίζει τον ποταμό Δνείπερο στη νότια Ουκρανία αργά την Τρίτη 26 Ιουλίου, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της διορισμένης από τη Μόσχα διοίκησης για την περιοχή της Χερσώνας, Kirill Stremousov.

Ο ίδιος ανέφερε την Τετάρτη 27 Ιουλίου ότι η γέφυρα εξακολουθεί να στέκεται όρθια, αλλά η επιφάνειά της της είναι διάτρητη από τρύπες, εμποδίζοντας τη διέλευση οχημάτων.

Η γέφυρα υπέστη σοβαρές ζημιές από ουκρανικούς βομβαρδισμούς την περασμένη εβδομάδα, όταν δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα. Ήταν κλειστή για τα φορτηγά, αλλά παρέμενε ανοιχτή για τα επιβατικά οχήματα μέχρι το τελευταίο χτύπημα. «Οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών HIMARS για να πλήξουν τη γέφυρα», δήλωσε ο Στρεμούσοφ.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν το μπαράζ πυροβολικού στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ, στοχεύοντας πόλεις και χωριά, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής Παύλο Κιριλένκο. «Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί την τακτική της καμένης γης στις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών πόλεων», δήλωσε ο Κιριλένκο. 

Είπε ότι η περιοχή είναι χωρίς φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ η παροχή νερού σε ορισμένες περιοχές έχει, επίσης, διακοπεί. Στο Μπαχμούτ, μια πόλη-κλειδί στην πρώτη γραμμή της ρωσικής επίθεσης, οι βομβαρδισμοί προκάλεσαν ζημιές σε ένα ξενοδοχείο, ενώ υπήρξαν και θύματα, δήλωσε ο Κιριλένκο. Εν μέσω της προσπάθειας της Μόσχας να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο των ανατολικών περιοχών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, οι Ρώσοι έχουν κερδίσει οριακό έδαφος βορειοανατολικά της Μπαχμούτ, σύμφωνα με μια δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσινγκτον. Οι ρωσικές δυνάμεις, ωστόσο, είναι απίθανο να καταλάβουν σημαντικά πρόσθετα εδάφη στην Ουκρανία «πριν από τις αρχές του φθινοπώρου», δήλωσε το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές απώλειες έχουν ανέλθει σε σχεδόν 40.000, προσθέτοντας ότι δεκάδες χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν και ακρωτηριάστηκαν.
 

Πηγή: skai.gr