Σύσκεψη των 14 της Premier League για την «απόσχιση» των "Big Six"

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Έκτακτη σύσκεψη έχουν συγκαλέσει για σήμερα οι διοικήσεις των 14 συλλόγων της Premier League που δε συμμετέχουν στην κίνηση για τη δημιουργία της κλειστής Super League.

Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, οι σύλλογοι θα έχουν επαφή επίσης με τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος σχεδιάζει να συζητήσει τις εξελίξεις και με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA), καθώς και αντιπροσωπείες των φιλάθλων.

Τη Δευτέρα ο κ. Τζόνσον δεσμεύθηκε να εξετάσει κάθε μέσο για να αποτρέψει τη δημιουργία της Super League. Μεταξύ των μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση είναι η τροποποίηση του νομικού πλαισίου ώστε το 51% της ιδιοκτησίας των συλλόγων να ανήκει στους φιλάθλους, κατά το γερμανικό πρότυπο, όπως είπε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο αρμόδιος υπουργός Όλιβερ Ντάουντεν.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε εξάλλου μελέτη για το πώς μπορεί να αναδιοργανωθεί η διοίκηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η μελέτη θα διενεργηθεί από την πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού Τρέισι Κράουτς.

Δήλωση κατά της κίνησης των έξι έκανε μέσω Twitter και ο Πρόεδρος της FA Δούκας του Κέμπριτζ πρίγκιπας Ουίλιαμ, σημειώνοντας ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να προστατευτεί και να παραμείνουν στο επίκεντρό του οι αξίες του ανταγωνισμού και της άμιλλας. Πρόσθεσε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των φιλάθλων.

Καυστική ανακοίνωση κατά των Big Six εξέδωσε η Εβερτον, κατηγορώντας τους συλλόγους για «εξωφρενική αλαζονεία».

Πηγή: skai.gr