Σύρος πρόσφυγας τραυματίστηκε από σφαίρα στα σύνορα Βουλγαρίας- Τουρκίας

Βίντεο που τραβήχτηκε στις 3 Οκτωβρίου και επαλήθευσαν γερμανικά ΜΜΕ δείχνει τον νεαρό στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας, ανάμεσα σε άλλους πρόσφυγες 

Σύρος πρόσφυγας φαίνεται να τραυματίστηκε, όπως ανέφεραν γερμανικά μέσα χθες Τρίτη, από μέλη της συνοριοφρουράς της Βουλγαρίας στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο νεαρός Σύρος πρόσφυγας έχει εισαχθεί σε τουρκικό νοσοκομείο.
Μέχρι στιγμής η Σόφια αρνείται πως μέλη της συνοριοφρουράς της πυροβόλησαν κατά προσφύγων και μεταναστών.
Περίπου 65 άνθρωποι προσπάθησαν να περάσουν «παράνομα» τα σύνορα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών που μεταδόθηκε από την κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Βίντεο που τραβήχτηκε την 3η Οκτωβρίου και επαλήθευσαν γερμανικά ΜΜΕ εικονίζει τον νεαρό στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας, ανάμεσα σε άλλους πρόσφυγες. Πετάει πέτρες προς την κατεύθυνση φράκτη στα σύνορα. Κατόπιν, ακούγεται ένας πυροβολισμός κι ο νεαρός σωριάζεται στο έδαφος.

Κατά τα δημοσιεύματα, η ανάλυση του βίντεο έδειξε πως η σφαίρα που τον χτύπησε προήλθε από απόσταση περίπου 30 μέτρων, προς την κατεύθυνση της βουλγαρικής επικράτειας.

Λόγω για επιθετική συμπεριφορά κάνει το βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών, συμπληρώνοντας πως προκάλεσαν φθορές σε όχημα της αστυνομίας και τραυμάτισαν συνοριοφύλακα.

Τον Νοέμβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρότρυνε τη Βουλγαρία να «δεσμευτεί» περισσότερο για την αντιμετώπιση των ολοένα μεγεθυνόμενων ροών μεταναστών και προσφύγων.

Η Σόφια επιδιώκει να ενταχθεί στον χώρο Σένγκεν, ο οποίος εγγυάται την ελευθερία της κίνησης των πολιτών κρατών που ανήκουν σε αυτόν.
Η βουλγαρική κυβέρνηση διαμαρτύρεται το τελευταίο διάστημα για την αύξηση των ροών μεταναστών και προσφύγων που φθάνουν στα σύνορά της από την Τουρκία και για αυτό ενίσχυσε την δύναμη της συνοριοφρουράς που έχει αναπτύξει στην περιοχή.

Τέλος σύμφωνα με βουλγαρικές πηγές, Βούλγαρος αστυνομικός σκοτώθηκε στα σύνορα με την Τουρκία την 8η Νοεμβρίου. Η σφαίρα που του στοίχισε τη ζωή προήλθε από το τουρκικό έδαφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ