Μιλιέτ: Κονβόι 70.000 προσφύγων από τη Συρία ετοιμάζονται να ξεκινήσουν για την Ευρώπη

Επικαλούμενη ειδησεογραφικά πρακτορεία, η εφημερίδα Μιλιέτ στο σημερινό πρωτοσέλιδό της γράφει για «κονβόι προσφύγων».

Με νέο προσφυγικό κύμα, έναν νέο Έβρο, απειλεί η Τουρκία την Ελλάδα δια των ΜΜΕ της γείτονος, στον απόηχο του ραπίσματος που δέχθηκε η γείτων από τις ΗΠΑ και τον Εμανουέλ Μακρόν για τις προκλήσεις της.  

Επικαλούμενη ειδησεογραφικά πρακτορεία, η εφημερίδα Μιλιέτ στο σημερινό πρωτοσέλιδό της γράφει για «κονβόι προσφύγων». Αναφέρεται σε γκρουπ στο Telegram και στο Facebook, τα οποία παρακολουθούν περίπου 70.000 πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, στα οποία ετοιμάζονται ομάδες από 50 άτομα η κάθε μια για να ξεκινήσουν ένα νέο προσφυγικό κύμα. «Καταλαβαίνετε πού θα πάει αυτό το προσφυγικό κύμα» σχολίασε ο Μανώλης Κωστίδης. Μάλιστα, η τοποθεσία των γκρουπ βρίσκεται σε περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Στόχος είναι να φύγουν από την Τουρκία. 


«Ζήσαμε ήδη ένα προσφυγικό κύμα… Η είδηση χρειάζεται μεγάλη προσοχή» τόνισε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη. 

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια στον Έβρο ξεκίνησαν στις 28 Φεβρουαρίου 2020 όταν η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προχωράει μονομερώς στο άνοιγμα των συνόρων της προς την Ελλάδα για να περάσουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που επιδιώκουν να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες μετανάστες έφθασαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα κατά μήκος του ποταμού Έβρου. Η διακίνηση έγινε μέσω λευκών λεωφορείων και ταξί. 

Σημειώνεται πάντως ότι έκτοτε ο φράχτης του Έβρου έχει επεκταθεί και εξοπλιστεί με ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης της συνοριογραμμής. 

Πηγή: skai.gr