Συριακό Παρατηρητήριο: 28 Σύροι μαχητές των Τούρκων σκοτώθηκαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

«Αξιόπιστες πηγές» που επικαλείται την Πέμπτη το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφεραν ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει εμπλέξει σε μεγάλο βαθμό τους Σύρους μισθοφόρους της στις συγκρούσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, με τις πρώτες απώλειες να είναι γεγονός. 

«Αφότου στους μισθοφόρους ελέχθη ότι το καθήκον τους περιοριζόταν στη φύλαξη των πετρελαϊκών πεδίων και των συνόρων στο Αζερμπαϊτζάν, οι συριακές φατρίες που υποστηρίζονται από την Τουρκία εμπλέκονται αισθητά στις μάχες του Ναγκόρνο Καραμπάχ τις τελευταίες 48 ώρες» τονίζεται.

«Οι ακτιβιστές του SOHR έχουν τεκμηριώσει μια αύξηση στον αριθμό των θανάτων μεταξύ των  υποστηριζόμενων από την Τουρκία Σύρων μισθοφόρων που μάχονται στο Αζερμπαϊτζάν. Τις τελευταίες 48 ώρες, 28 μισθοφόροι σκοτώθηκαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ 62 άλλοι τραυματίστηκαν και αγνοούνται. Από την άλλη πλευρά, εκατοντάδες Σύροι μαχητές ετοιμάζονται να μεταφερθούν από τουρκικές εταιρείες ασφαλείας προκειμένου να συμμετάσχουν στις συνεχιζόμενες μάχες στο Αζερμπαϊτζάν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεωγραφικό ανάγλυφο του Ναγκόρνο Καραμπάχ σε ορισμένες περιοχές θυμίζει την ύπαιθρο της Λατάκια στη Συρία. Σύμφωνα με αναφορές, αυτός είναι και ο λόγος για τη μεταφορά μαχητών της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν.

Παράλληλα, οι αναφορές επιβεβαίωσαν ότι γεννηθέντες στην Αρμενία Σύροι μαχητές έχουν εμπλακεί στον πόλεμο στο πλευρό της Αρμενίας εναντίον του Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή: skai.gr