Αρμενία: Βίντεο με χάρτη των πληγμάτων τουρκικών F-16 – Μήνυμα Αλίγιεφ στον αρμενικό λαό!

Βίντεο με χάρτη που, σύμφωνα με την αρμενική κυβέρνηση, δείχνει τις κινήσεις και τα πλήγματα τουρκικών μαχητικών F-16 έδωσε την Τετάρτη το Γερεβάν, εμμένοντας στις καταγγελίες του για τον ενεργό ρόλο των Τούρκων στη σύγκρουση. 

«Από τις 10 π.μ. 2 τουρκικά αεροσκάφη F-16 πολλαπλών ρόλων, μαζί με μαχητικά SU-25 του Αζερμπαϊτζάν και τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης Bayraktar απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Κιουρνταμίρ στο Αζερμπαϊτζάν. Λειτουργώντας σε μεγάλο γεωγραφικό πλάτος, χτυπούν τους οικισμούς στις περιοχές Χαντρούτ και Μαρτούνι» τονίζει το κέντρο ενημέρωσης του αρμενικού στρατού που έκανε retweet η κυβέρνηση της Αρμενίας.

Ανέφερε πάντως αργότερα «σχετικά σταθερή» ένταση στη ζώνη σύγκρουσης Artsakh- Αζερμπαιτζάν. «Για να βελτιώσει την τακτική του, ο αντίπαλος προσπάθησε να πραγματοποιήσει ορισμένη αναδιάταξη και μετεγκατάσταση του στρατού του, οι οποίες εντοπίστηκαν και παρεμποδίστηκαν εγκαίρως από τις μονάδες του Στρατού Άμυνας» πρόσθεσε.

Μήνυμα στους Αρμένιους απέστειλε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. 

«Καλώ τον αρμενικό λαό και τους προτρέπω να μη γίνουν όμηροι των χυδαίων πράξεων της ηγεσίας τους. Εάν ο αρμενικός λαός θέλει να ζήσει εν ειρήνη, να καταστήσουν υπόλογη την κυβέρνησή τους σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο twitter o Αλίγιεφ. «Δεν πρέπει να στέλνουν τα παιδιά τους σε εδάφη του Αζερμπαϊτζάν» πρόσθεσε με bold γράμματα ο αζέρος πρόεδρος. 

Πηγή: skai.gr