Συρία: Στους 153 οι νεκροί μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα

Στους 133 ανήλθαν οι νεκροί από τις δύο αντιμαχώμενες πλευρές στο μέτωπο της Βορειοανατολικής Συρίας μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, από την Τετάρτη οπότε ξεκίνησε η λεγόμενη τουρκική επιχείρηση "Πηγή Ειρήνης", ενώ τη ζωή τους έχουν χάσει και 20 πολίτες.

Ειδικότερα, ο απολογισμός των νεκρών του SDF, των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που απαρτίζονται στην πλειονότητά τους από Κούρδους μαχητές και συγκρούονται με τις τουρκικές δυνάμεις στη ΒΑ Συρία, αυξήθηκε στους 74, ανακοίνωσε το Σάββατο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι περισσότεροι μαχητές των Κούρδων έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Τελ Αμπιάντ. 

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν ανέφερε επίσης ότι σκοτώθηκαν 49 μαχητές των συριακών δυνάμεων που είναι σύμμαχοι των Τούρκων.

Ο αριθμός των νεκρών μεταξύ των αμάχων στη Συρία ανήλθε πλέον στους 20, αφού σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι στην πόλη Καμισλί. Οι περισσότεροι από τους θανάτους αμάχων επίσης σημειώθηκαν στο Tελ Αμπιάντ, αφού η μεθοριακή πόλη που είναι ένα από τα στρατηγικά σημεία της επιχείρησης.
 

Πηγή: skai.gr