Μία εβδομάδα μετά τον σεισμό, το πρώτο κλιμάκιο του ΟΗΕ έφτασε στην «ξεχασμένη» Συρία

Η καθυστέρηση της άφιξης διεθνούς βοήθειας επικρίθηκε έντονα από τους διασώστες, τα Λευκά Κράνη, τους τοπικούς μαχητές αλλά και την παγκόσμια κοινή γνώμη 

Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ εισήλθε σήμερα - για πρώτη φορά μετά τον φονικό σεισμό της περασμένης Δευτέρας - στις ανταρτοκρατούμενες ζώνες της βορειοδυτικής Συρίας, προκειμένου να αποτιμήσει τις ανάγκες των περιοχών αυτών, μεταδίδει ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η καθυστέρηση της άφιξης διεθνούς βοήθειας επικρίθηκε έντονα από τους διασώστες, τα Λευκά Κράνη, και τους τοπικούς μαχητές αλλά και την παγκόσμια κοινή γνώμη. 

Το κλιμάκιο του ΟΗΕ έφτασε στη Συρία ενώ οι προσπάθειες αναζήτησης επιζώντων - με σχεδόν ανύπαρκτη βοήθεια από τη Δύση -  κοντεύουν να τελειώσουν

Ο σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών που συγκλόνισε στις 6 Φεβρουαρίου τη Συρία και την Τουρκία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 3.600 ανθρώπων στη Συρία.

Η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ που έφτασε σήμερα στη χώρα  εισήλθε από το συνοριακό πέρασμα με την Τουρκία Μπαμπ-αλ-Χάουα, του μοναδικού μέχρι σήμερα σημείου εισόδου της βοήθειας στις πληγείσες περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Το κλιμάκιο περιλαμβάνει δύο αξιωματούχους του Γραφείου συντονισμού ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha), τον Ντέιβιντ Κάρντεν και τη Σαντζάνα Κάζι.

Η αντιπροσωπεία μετέβη στη συνέχεια σε ένα κέντρο του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (PAM) στη Σαρμάντα, προτού συναντηθεί με τοπικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του AFP.

Πηγή: skai.gr