Αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ: Η συγκυβερνήτης ήταν παντρεμένη με πιλότο που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα πριν 16 χρόνια

Η σύζυγός της, Ντιπάκ Ποκχρέλ ήταν επίσης συγκυβερνήτης και εργαζόταν για την ίδια εταιρεία, την Yeti Airlines όταν έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα

Μια απίστευτη αποκάλυψη ήρθε στη δημοσιότητα για τη μοιραία πτήση που συνετρίβη στο Νεπάλ την περασμένη Κυριακή. Όπως έγινε γνωστό η συγκυβερνήτης είχε χάσει τον σύζυγό της σε αεροπορικό δυστύχημα πριν από 16 χρόνια. Η Αντζού Κατιουάντα ήταν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της πτήσης 691 της Yeti Airlines το οποίο συνετρίβη σε μία χαράδρα κοντά στην τουριστική πόλη Ποκχάρα, παρασύροντας στον θάνατο όλους τους επιβαίνοντες.

Ο σύζυγός της, Ντιπάκ Ποκχρέλ ήταν επίσης συγκυβερνήτης και εργαζόταν για την ίδια εταιρεία, την Yeti Airlines όταν σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα. 

Η Αντζού προσπαθούσε να ξεπεράσει το πένθος από την απώλεια του Ντιπάκ και να στηρίξει το παιδί τους και αυτή ήταν η κινητήριος δύναμη που την ώθησε στην αεροπορία.

«Ήταν μια αποφασιστική γυναίκα που υπερασπίστηκε τα όνειρά της και εκπλήρωσε τα όνειρα του συζύγου της», δήλωσε ο Σατός Σάρμα, συγγενής της Αντζού.

Ο Ντιπάκ βρισκόταν στο πιλοτήριο ενός αεροπλάνου Twin Otter που μετέφερε ρύζι και φαγητό στη δυτική πόλη Τζούμλα όταν έπεσε και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες τον Ιούνιο του 2006, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι εννέα επιβαίνοντες.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η Αντζού ξεκίνησε να εκπαιδεύεται για πιλότος στις ΗΠΑ. Όταν τα κατάφερε, εντάχθηκε στην Yeti Airlines. Ήταν μία από τις μόλις έξι γυναίκες που εργάζονταν στην αεροπορική εταιρεία ως πιλότοι και είχε πετάξει σχεδόν 6.400 ώρες.

Η Αντζού αργότερα ξαναπαντρεύτηκε και απέκτησε ένα δεύτερο παιδί καθώς συνέχισε να χτίζει την καριέρα της. Οι φίλοι και η οικογένειά της υποστηρίζουν ότι λάτρευε τη δουλειά της.

Την ίδια ώρα, οι αρχές συνεχίζουν να πραγματοποιούν έρευνες στο σημείο της συντριβής προκειμένου να εντοπίσουν τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος. Προς το παρόν ωστόσο δεν είναι σαφές σε τι οφείλεται η πτώση.

Πηγή: skai.gr