Κλείσιμο

«Μαραθώνια» η συνεδρίαση των ηγετών της Ε.Ε: Δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε συμφωνία για τα ενεργειακά

Σε θρίλερ εξελίσσεται η συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε, η οποία συζητά την επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, κυρίως στον τομέα της ενέργειας

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του κειμένου συμπερασμάτων που λαμβάνει υπόψη όλες τις διαφορετικές τροποποιήσεις.

«Όλες οι αντιπροσωπείες το μελετούν τώρα...Προχωράμε, αλλά είναι ακόμα δύσκολο να προβλέψουμε πότε θα τελειώσει αυτή η συνάντηση», αναφέρουν πηγές. 

Σημειώνεται ότι γύρω στις 17:00 οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε διέκοψαν τη συνεδρίαση για ένα σύντομο διάλειμμα 15 λεπτών. 

Νωρίτερα, στη συζήτηση για την ενέργεια στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρότασή του για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και αντιμετώπιση της μετακύλισης στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αναφέρθηκε και στη σημερινή ανακοίνωση των μεγάλων Ευρωπαίων παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας που ζητούν από τους Ευρωπαίους ηγέτες να χτυπήσουν τη ρίζα του προβλήματος και να εξετάσουν πλαφόν στην τιμή χονδρικής του αερίου σε επίπεδο που θα προστατεύει πραγματικά τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

«Πρέπει να στείλουμε μήνυμα σε όσους σπεκουλάρουν και έχουν κάνει περιουσίες», τόνισε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε τη στήριξή του στην κοινή προμήθεια αερίου από την ΕΕ. 

Πηγή: skai.gr